problemi zbog niskih temperatura / Vlakovi zbog hladnoće otkazani, oprez i na cestama zbog poledice

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog ekstremno niskih temperatura neki vlakovi kasne ili su otkazani. U većem dijelu zemlje moguća je i poledica pa HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

31.12.2014.
9:56
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Sve su pruge prohodne, ali zbog ekstremno niskih temperatura i time uzrokovanih kvarova neki su vlakovi otkazani i ima poremećaja u željezničkom prometu, priopćeno je iz HŽ-a.

Vlak 4053 koji prometuje na relaciji Ogulin-Zagreb kasni 50 min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradsko-prigradskom prijevozu grada Zagreba otkazani su vlakovi: broj 8092 (Savski Marof – Harmica); broj 8009 (Harmica – Dugo Selo); broj 8014 (Dugo Selo – Harmica); broj 8027 (Harmica – Zagreb Glavni kolodvor); broj 8001 (Zagreb Glavni kolodvor – Dugo Selo); broj 8004 (Dugo Selo – Harmica); broj 8017 (Harmica – Dugo Selo); broj 8022 (Dugo Selo – Zagreb Glavni kolodvor).

Otkazan je vlak 4103 koji prometuje na relaciji Duga Resa – Zagreb Glavni kolodvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kvara otkazan je vlak 786 (Virovitica - Zagreb GK), a putnici će do Zagreba biti prevezeni vlakom 984 (Virovitica - Zagreb GK).

Umjesto vlakova 2331/2302 (Križevci – Bjelovar – Križevci) prometuje autobus, i to s polaskom iz Križevaca 6.22 sati, a u povratku iz Bjelovara s polaskom u 9.27 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlak 571 (Varaždin-Zagreb) se zaustavlja na dodatnim kolodvorima i stajalištima te se očekuje određeno kašnjenje.

Zbog kvara umjesto vlakova 6300/6323 na relaciji Osijek – Dalj – Osijek putnike prevozi autobus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatne informacije o stanju u željezničkom prometu putnici mogu dobiti na kolodvorima i na telefonskim brojevima 060 333 444 (cijena poziva s fiksne linije je 1,39 kn/min+PDV, a s mobilne 2,37 kn/min+PDV, HT d.d.) i 01 3782 583.

HAK: Jak vjetar i poledica

Zbog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga. Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, posebice na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), koji vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše i na dionicama autocesta A1 između Zadra i Biska te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Orehovice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionicu državne ceste DC1 Vaganac-Udbina-Gračac-Pađene (Knin) i dionicu stare ceste kroz Gorski kotar (DC3) između Zdihova i Delnica. Zimski su uvjeti i na nekim državnim cestama u Dalmaciji. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Sljemenska cesta u Zagrebu otvorena je za sva vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja i posebnih ograničenja.

U prekidu su trajektne linije: Split-Rogač, Split-Supetar, Sumartin-Makarska; katamaranske linije: Rijeka-Mali Lošinj, Split-Vis, Split-Rogač, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Split-Bol-Jelsa; brodska linija: Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo