NAPALI ROME / Vodnjan išaran kukastim križevima

Nacistički simboli su iscrtani na imovini vodnjanskih Roma. Policija traga za počiniteljem, a gradonačelnik je oštro osudio napad na sugrađane.

17.12.2009.
13:38
VOYO logo

VODNJAN - Nepoznati počinitelj ili više njih noćas su sprejem ispisali kukaste križeve po kućama i osobnom automobilu u središtu Vodnjana, na Trgu Statuta.

Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić dojavu je policija dobila od građanke čija su vrata kuće i vozilo išarani, a neslužbeno se doznaje kako su išarane uglavnom kuće u vlasništvu Roma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija obavlja očevid.

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare najoštrije osudio taj čin, istaknuvši kako je "Vodnjan oduvijek simbol multietničnosti, multikulturalnosti, suživota i primjer tolerancije različitosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo dopustiti takav govor mržnje, to nije način za rješavanje problema, već se time samo potiče nesnošljivost među stanovništvom", poručio je Vitasović, dodavši kako lokalna samouprava oduvijek potiče integraciju svih nacionalnih manjina, pa tako i romsku, "što sigurno nije lako ostvariv cilj".

Po njegovim riječima u tom procesu lokalna samouprava često nailazi na mnoštvo zapreka i nedovoljnu želju za integracijom manjinskih predstavnika. Stoga, dodao je, kako bi se omogućila potpuna integracija na zadovoljstvo svih građana, moramo zatražiti pomoć i od državnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo od nadležnih institucija da što prije pronađu počinitelja ili počinitelje i da se prema njima primijene odgovarajuće mjere" , kazao je, napomenuvši kako upravo zbog takvih slučajeva, ali i zbog sve češćih provala i krađa te raznih oblika divljaštva i uništavanja imovine, treba što prije uspostaviti policijsku postaju u Vodnjanu kako bi se izbjegli takvi izgredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo