uznemirujuće fotografije / Vojnici se slikali s raskomadanim pobunjenikom!

Image
Foto: Los Angeles Times

Američki vojnici u Afganistanu su ponovno osramotili boje svoje nacije. Naime, ovaj put su u medije dospjele fotogradije vojnika koji se slikaju s dijelovima tijela afganistanskog pobunjenika.

18.4.2012.
21:34
Los Angeles Times
VOYO logo

Los Angeles Times je u srijedu objavio fotografije američkih vojnika u Afganistanu kako se veselo slikaju s raskomadanim djelovima tijela tamošnjeg pobunjenika.

Fotografije je Los Angeles Timesu poslao jedan od vojnika te postrujbe kako bi ponovno skrenuo pozornost javnosti na ono što se zbiva u Afganistanu.

Pod krinkom borbe za demokraciju, ako je suditi prema broju skandala, američki vojnici se sjajno provode u afganistanskoj pustinju urinirajući na mrtva tijela pobunjenika, paleći Kuran, ubijajući civile i sl.

Vojnik koji je poslao fotografije htio je ostati anoniman, no istaknuo je kako je primoran na ovaj čin da bi upozorio na sigurnosni rizik te potpuni izostanak discipline u američkoj vojsci. Slike su nastale 2010. godine.

Ministarstvo obrane istražuje cijeli slučaj, a glasnogovornik je  izjavio kako će kazniti počinitelje ako se fotografije pokažu vjerodostojnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo