PAJTIĆ U OPASNOSTI? / Vojvođanski premijer dobio prijetnje smrću

Image
Foto: Wikipedia

Podsjeća se da su slične prijetnje pokrajinskom premijeru ranije bile upućene i putem plakata, grafita i anonimnih telefonskih poziva.

19.4.2013.
9:09
Wikipedia
VOYO logo

Predsjedniku vojvođanske vlade Bojanu Pajtiću upućene su nove prijetnje smrću, prenijeli su u petak mjesni mediji, pozivajući se na priopćenje iz pokrajinske administracije.

"Bojan Pajtić dobio je pismo u kojem mu navodni veteran iz ratova u Hrvatskoj i Bosni prijeti smrću. U pismu se navodi da će Pajtiću, zato što navodno ‘sprema mrak nad našom Vojvodinom’, biti presuđeno ‘trofejnim valterom’", navodi se u priopćenju vlade Vojvodine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća se da su slične prijetnje pokrajinskom premijeru ranije bile upućene i putem plakata, grafita i anonimnih telefonskih poziva.

Vlada Vojvodine optužila je čelnike Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Demokratske stranke Srbije (DSS) i nacionalistički pokret Dveri da su svojim "neodmjerenim i zapaljivim izjavama" stvorili "podjele među građanima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neodgovorne izjave… rađaju ekstremizam i potencijalno ugrožavaju živote ljudi", piše u priopćenju.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ocijenio je da politički pritisci na Vojvodinu koje provode stranke centralne vlasti u potpunosti sliče na "jogurt-revoluciju" kojom je srušena vojvođanska autonomija koncem osamdesetih, i to "ne samo po atmosferi i političkom koloritu, već i po posljedicama, među kojima je najopasnija – davanje legitimiteta ekstremistima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi za portal Autonomija, Popov je upozorio da su "veoma opasne poruke s nedavnog mitinga srbijanskih stranaka kojima se prijetilo gnjevom naroda", jer upućuju na to do "nije izvjesno hoće li će se postojeća kriza i kako dalje kanalizirati, a posebno ukoliko propadne europska agenda zbog kosovskih pregovora".

"Imamo populističku borbu protiv izmišljenog vojvođanskog separatizma, a u sjeni svega je kosovsko pitanje", zaključio je Popov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Novome Sadu je 12. travnja održan miting srpskih stranaka, predvođenih SNS-om, na kojemu je nekoliko tisuća prosvjednika zatražilo izvanredne izbore u Vojvodini i smjenu vojvođanskog premijera Pajtića zbog navodna separatizma.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo