OSJETNO POJEFTINJENJE / Vozači trljaju ruke: Cijene goriva opet padaju

Nastavljamo s dobrim vijestima za vozače. Cijene goriva opet osjetno padaju. Prema neslužbenim informacijama litra najprodavanijeg benzina od utorka bi mogla biti jeftinija oko 30-ak lipa, a litra dizela 20-ak. Sto kuna u tanku, tako će izdržati nešto dulji put.

10.11.2012.
18:46
VOYO logo

Vožnja gradom već je godinama pravi luksuz. A benzinske crpke posjećuju se nakon sve manje kilometara. Gužve na njima danas nije bilo, ali dobre vijesti brzo se šire. Svaka kuna u rastegnutom kućnom budžetu dobro je došla.

Većini vozača pojeftinjenje je ipak slaba utjeha. Znamenke na brojaču goriva već godinama rastu, a njih vrtoglavo prate one koje označuju novčanu jedinicu. Pred vozačima je tek mali predah.

Pogled unatrag tri mjeseca to najbolje potvrđuje. Početkom kolovoza cijena eurosupera 95 stajala je 10,64 kune, a eurodizela 9,91 kunu. Cijena je nastavila rasti da bi tijekom rujna dosegla vrhunac. Nakon toga je uslijedio pad, koji se prema najavama i dalje nastavlja. Nova cijena benzina od 10,14 kuna i dizela od 9,84 kune najveće je smanjenjne u posljednja tri mjeseca.

Daljnje kretanje cijena teško je predvidjeti. Građani to mogu razumjeti, ali način na koji se formiraju cijene i dalje je nepoznanica.

Neshvatljivo je i brojnim stručnjacima koji se ne odlučuju prognozirati kretanje tržišta. No voziti se mora, ali i ploviti. Do Opatije je po gorivo svratio i policijski gliser. 1500 litara dovoljno je za prevaliti put do Otranta. Vlasnici malih barki to mogu samo sanjati.

Iako je najavljeno pojeftinjenje ovog puta veće, stručnjaci tvrde kako će dugoročno nafta sigurno poskupjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo