'donirao sam taj novac' / 'Vratio sam 20.000 kuna kako bih izbjegao sukob interesa'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao kako je komunalnom poduzeću Čistoći i Turističkoj zajednici Splita prije najavio da će im vratiti novac koji je dobivao kao naknadu za dužnost predsjednika skupština tih poduzeća koju obavlja kao gradonačelnik utvrdi li se da bi se moglo raditi o sukobu interesa.

18.2.2014.
15:54
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio je danas da je komunalnom poduzeću Čistoći i Turističkoj zajednici Splita vratio oko 20.000 kuna radi izbjegavanja sukoba interesa pošto je taj novac naplatio od tih poduzeća kao predsjednik njihovih skupština.

Zakonom o sukobu interesa regulirano je da gradonačelnik ne može primati nikakve druge materijalne naknade izvan gradonačelničke dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Komunalno poduzeće Čistoća mi je uplatilo oko 8.500 kuna, a Turistička zajednica Splita mi je uplatila oko 12.000 kuna, ali ja sam odlučio vratiti im taj novac nakon što je iz Povjerenstva za sukob interesa i državne revizije stiglo mišljenje da se ne može primati ta naknada zbog sukoba interesa“, izjavio je danas Baldasar u stanci sjednice splitskoga Gradskog vijeća.

Baldasar je rekao kako je komunalnom poduzeću Čistoći i Turističkoj zajednici Splita prije najavio da će im vratiti novac koji je dobivao kao naknadu za dužnost predsjednika skupština tih poduzeća koju obavlja kao gradonačelnik utvrdi li se da bi se moglo raditi o sukobu interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kod mene je došlo do zabune i bio sam na neki način doveden u zabludu jer se nije znalo kako trebam postupiti, i na kraju sam odlučio vratiti taj novac. Zapravo, ja sam na neki način donirao ovaj novac“, rekao je Baldasar.

Odgovarajući na pitanja novinara, istaknuo je kako se ne osjeća krivim zbog uzimanja te naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ne smatram se krivim, pošto jednostavno nisam znao što napraviti, a oni koji su me isplaćivali smatrali su da me moraju isplaćivati kako ne bi kršili zakon. Međutim, ja sam razriješio dilemu, vratio sam novac i jednima i drugima i na taj način sam sebe razriješio“, rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo