spasio ga rezultat / Vrh HDZ-a planirao urotu protiv Karamarka u izbornoj noći?

Image
Foto: PIXSELL

Prema izvoru bliskom središnjici HDZ-a, visokopozicionirani stranački dužnosnici su planirali puč protiv Karamarka ukoliko stranka postigne loš izborni rezultat.

17.4.2013.
14:05
PIXSELL
VOYO logo

Da je u nedjelju navečer HDZ loše prošao na izborima za Europski parlament, fotelja predsjednik stranke Tomislav Karamarko opasno bi se zatresla.

Naime, prema izvoru bliskom središnjici HDZ-a, visokopozicionirani stranački dužnosnici su planirali puč protiv Karamarka ukoliko stranka postigne loš izborni rezultat.

Dakle, da se dogodio izborni kolaps stranke, pred okupljene novinare, uz najveću moguću medijsku pažnju, jer je u središnjici u izbornoj noći bilo oko 70 akreditiranih novinara, istupio bi najmanje jedan od visokopozicioniranih iz stranačkog vrha te zatražio hitnu demokratizaciju stranke, prenosi Večernji list.

Plan je to koji se izjalovio zbog neočekivanog izbornog uspjeha.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor navodi da je i otvoreno pismo predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku, u kojemu anonimni članovi HDZ-a traže 'bolji, demokratičniji i slobodoumniji HDZ' i koje je poslao odvjetnik Vladimir Gredelj, bio dio planiranog udara na aktualni vrh.

Međutim, kako je stranka postigla rezultat koji nitko nije očekivao, pa čak ni ljudi u stranci, Gredelj se pokušao opravdati rekavši da je riječ o nezadovoljstvu općinskog HDZ-a Konavala.

"Sutra pada Karamarko, X vodi stranku do rujna", stajalo je, navodno, u jednoj od prepiski između zainteresiranih hadezeovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove 'nadobudne i nestrpljive osobe' vjerovale su anketama prema kojima će HDZ doživjeti najgori izborni rezultat, a nisu, poput nas 'iskusnih hadezenjara', znali da u uvjetima smanjene izlaznosti HDZ uvijek postiže bolje rezultate", tvrdi još jedan od izvora bliskih vrhu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo