POTVRDILA I MINISTRICA / Vrh Kleka i otočiće u malostonskom zaljevu prepuštamo BiH?

Sporazum Tuđman-Izetbegović iz 1999., prema kojem Hrvatska Bosni i Hercegovini prepušta vrh poluotoka Kleka i otočiće u malostonskome zaljevu, vrlo vjerojatno će biti predložen za ratifikaciju u Hrvatskom saboru.

30.7.2012.
16:31
VOYO logo

Ministrica vanjskih i europskih poslova VesnaPusić izjavila je u ponedjeljak kako će sporazum Tuđman-Izetbegović iz 1999., prema kojem Hrvatska Bosni i Hercegovini prepušta vrh poluotoka Kleka i otočiće u malostonskome zaljevu, vrlo vjerojatno biti predložen za ratifikaciju u Hrvatskom saboru.

Sarajevski Dnevniavaz je u ponedjeljak prenio izjavu ministra vanjskih poslova BiH ZlatkaLagumdžije kako je tijekom nedavnog susreta s ministricom Pusić potvrđeno da Hrvatska mora imati neku vrstu komunikacije između dva dijela svojeg teritorija presječenog na području Neuma, a rješenje za taj problem ne bi smjelo zadirati u suverenitet BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otočići Veliki i Mali Školj u Neumskom zaljevu trebaju pripasti BiH, no Hrvatska pri tom mora imati mogućnost na odgovarajući način povezati svoj teritorij, izjavio je Lagumdžija.

Za Hrvatski radio ministrica Pusić je rekla da se o tome u Hrvatskoj razgovara već nekoliko mjeseci, te da je vrlo vjerojatno da će na ovaj način i u toj formi sporazum biti predložen za ratifikaciju, a ističe i da se Hrvatska ničega ne odriče. "Pametno je postići racionalne dogovore koji su u interesu obiju zemalja", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo