Krilima za dolarima / Vrhunski piloti odlaze na rad u inozemstvo jer ih ne možemo platiti

Šestorica vojnih pilota dala su otkaz Ministarstvu obrane i odlaze na rad u inozemstvo. Svih šest iz akrobatske letačke skupine "Krila Oluje", koji su uveličavali vojne parade, navodno odlaze u Oman za puno veću plaću

5.3.2015.
22:28
VOYO logo

Trbuhom za kruhom ili u njihovom slučaju krilima za dolarima. Šestorica vrhunskih pilota iz ekipe Krila Oluje svojim akrobacijima više neće bez daha ostavljati publiku u Hrvatskoj. Niti će učiti mlađe generacije kako se leti. Ustvari hoće, ali ne u Hrvatskoj već navodno u arabskom sultanatu Omanu koji im je ponudio puno veću plaću nego ministarstvo obrane.

Bila je to ponuda koja se ne odbija. Iz Ministarstva poručuju da zatraženi otkaz suradnje neće utjecati na borbenu spremnost i sposobnost Oružanih snaga. Niti će utjecatina obuku i trening mladih pilota. Kažu da eskadrila raspolaže sa dovoljno drugih pilota i nastavnika letenja.

Image
Image



Glavni stožer ističe kako je riječ o pilotima koji su u brojnim nastupima u zemlji i svijetu prezentirali i oružane snage, ali i Republiku Hrvatsku u cjelini. Međutim, očito su se odlučili za višestruko bolju ponudu, kojoj, na žalost, ne možemo parirati.

Omanski kraljevski piloti krajem prošle godine obavili su obuku na ovim hrvatskim avionima i bili su jako zadovoljni. Domaćoj šestorki koja je dala otkaz nedavno je isteklo 10 godina koliko su morali obvezno provesti u Oružanim snagama Hrvatske. Stručnjaci kažu da su mnogi piloti sa razlogom nezadovoljni.

"Da osim financija tu je i statusna priča i da su mnogi piloti u sporovima zbog prekovremenih sati i da nije ni čudo da odlaze", izjavio je IgorTabak, stručnjak za sigurnost i obranu.

Ministarstvo ipak na kraju zaključuje da je ponuda iz Omana dokaz kvalitete domaćih pilota koji se inače u letačkim krugivima smatraju svjetskim vrhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo