ponovio svoj stav / Vučić: 'Nećemo slati iritantne poruke nikome u regiji, Srbija želi mir!'

'Neću govoriti onima koji bi željeli iskoristiti svaki incident da usmjere negativnu pažnju na Srbiju. Srbija neće slati iritantne poruke nikome u regiji. Srbija želi mir, želi stabilnost i takvu politiku ćemo voditi', poručio je Vučić

2.4.2015.
16:27
VOYO logo

Srbijanski premijer AleksandarVučić ponovio je u četvrtak u Bratislavi da Srbija neće slati iritantne poruke nikome u regiji i ponovio ocjenu da VojislavŠešelj, koji je jučer u Beogradu spalio zastavu Hrvatske, ne predstavlja ni parlamentarnu političku stranku, a kamoli državu, prenijeli su beogradski mediji iz Slovačke.

"Neću govoriti onima koji bi željeli iskoristiti svaki incident da usmjere negativnu pažnju na Srbiju. Srbija neće slati iritantne poruke nikome u regiji. Srbija želi mir, želi stabilnost i takvu politiku ćemo voditi", rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji poslije sastanka sa slovačkim premijerom Robertom Ficom, koji mu je domaćin tijekom jučer započetog službenog posjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je ocijenio da mu Haaški tribunal želi napakostiti slučajem Šešelj, podsjetivši da je ICTY prvo pustio vođu radikala na privremenu slobodu zbog bolesti, a zatim ga je ponovno pozvao da se vrati u pritvor. Dodao je da Srbija "poštuje međunarodno pravo".

Srbijanski premijer i sinoć je, komentirajući paljenje hrvatske zastave u izravnom uključenju iz Bratislave za večernji dnevnik RTS, poručio da Srbija neće poduzimati nikakve diplomatske poteze niti povlačiti svoje predstavnike iz veleposlanstva u Zagrebu te pozvao na smirivanje napetosti nakon incidenta koji je izazvao Šešelj. Vučić je najavio da će po povratku telefonom razgovarati s hrvatskim premijerom Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Srbijanski ministar pravosuđa NikolaSelaković izjavio je u četvrtak da još nije stigla odluka Raspravnog vijeća iz Haaškog tribunala (ICTY).

"Kad budemo dobili odluku Raspravnog vijeća, tada ćemo i mi odlučivati kako ćemo postupiti i na koji način", rekao je Selaković novinarima u vladi odbacivši ocjene da je vođa Srpske radikalne stranke svojim ponašanjem i paljenjem hrvatske zastave izazvao "diplomatski rat" Beograda i Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je naš susjed, a mi smo susjedima pokazali da želimo najbolje moguće i najkorektnije odnose", rekao je Selaković, ustvrdivši kako je Srbija već pokazala da je u stanju "mnogo više gledati u budućnost nego u prošlost".

"Naša budućnost je u europskim integracijama, a nju možemo imati samo ako držimo do sebe i svog dostojanstva. Teške i zapaljive riječi nikome ne mogu donijeti dobro", poručio je Selaković i najavio da će Srbija i dalje voditi "mudru, pomirljivu, dostojanstvenu i konstruktivnu politiku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo