'nek' on ne brine za mene' / Vuk Jeremić je pun razumijevanja za Ivu Josipovića

Image

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u nedjelju kako on ima puno razumijevanje za brigu hrvatskog predsjednika.

22.7.2012.
15:29
VOYO logo

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izjavio je u nedjelju, reagirajući na komentar hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da Jeremić treba u pogledu Kosova 'odvojiti svoju funkciju predsjednika Opće skupštine UN-a od političara lokalne naravi', kako on ima puno razumjevanje za brigu hrvatskog predsjednika.

Jeremić, koji će od rujna u jednogodišnjem mandatu predsjedavati Općoj skupštini UN, u izjavi dostavljenoj srbijanskoj agenciji Tanjug kazao je kako on ne sumnja u to da predsjednik Josipović ima najbolje namjere i da se raduje predsjedanju Srbije Općom skupštinom UN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema razloga da strahuje da mi odgovornost, koja nam je povjerena većinom glasova čovječanstva, nećemo opravdati predsjedajući na potpuno fer način i uz striktno poštivanje Povelje UN i svih drugih pravila ove najvažnije međunarodne organizacije. Ona između ostalog i na prilično jasan način definiraju procedure kojima se tu ostvaruje članstvo, i bojim se da one nisu naročito povoljne za secesionističke teritorije poput Kosova i Metohije", naveo je Jeremić.

Predsjednik Josipović u subotu je, nakon sastanka s glavnim tajnikom UN Ban Ki-Moonom na Brijunima, komentirajući izjavu Jeremića da Kosovo, tijekom predsjedanja Srbije Općoj skupštini može postati članom UN 'samo preko njega mrtvog', kazao kako je stajalište Hrvatske prema Kosovu definirano činjenicom 'da smo mi priznali Kosovo te da je hrvatska politika određena tom činjenicom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo dobre odnose sa svim zemljama u regiji i nastojimo takve odnose izgraditi i sa Srbijom. Izjava Vuka Jeremića kao ministra je očekivana jer je takva politika Srbije prema Kosovu", istaknuo je Josipović dodavši kako bi Jeremić trebao 'odvojiti svoju funkciju predsjednika Opće skupštine UN-a od političara lokalne naravi i u tom kontekstu je njegova izjava možda neprimjerena'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo