uznemirujuća informacija / WHO tvrdi: Širenje ebole Europom je neizbježno

Image

Gotovo je neizbježno da se ebola proširi na Europu, ali kontinent je spreman za nadzor te bolesti, rekla je u utorak regionalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Zsuzsanna Jakab.

7.10.2014.
19:57
VOYO logo

U razgovoru za Reuters, nekoliko sati nakon što je potvrđena prva europska infekcija, a oboljela je medicinska sestra u Španjolskoj, direktorica WHO-a za Europu Zsuzsanna Jakab rekla je da su i novi slučajevi neizbježni.

Španjolske zdravstvene vlasti objavile su da su četiri osobe hospitalizirane kako bi se suzbilo daljnje širenje ebole jer je oboljela sestra prva osoba na svijetu koja je zaražena izvan Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvih uvezenih slučaja i događaja poput toga u Španjolskoj navjerojatnije će se biti i ubuduće", rekla je Jakab za Reuters u telefonskome intervjuu iz svoga ureda u Copenhagenu. "Takvi će se incidenti neizbježno događati i ubuduće zbog toga što se mnogo putuje iz Europe u zemlje izvorišta zaraze i natrag", dpdala je.

Nekoliko zemalja u europskoj regiji WHO-a, Francuska, Velika Britanija, Nizozemska, Njemačka, Švicarska, Norveška i Španjolska - već su liječili bolesnike koji su doputovali na njihov teritorij, pošto su se zarazili u zapadnoj Africi, gdje ebola od ožujka hara Gvinejom, Sijerom Leone i Liberijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo