'KARAMARKO JE IZGUBLJEN' / 'Za mjesec dana će tražiti da Božić bude umjesto Uskrsa'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović izjavio je kako je šef HDZ-a izgubljen i nedosljedan te da 'svako drugi dan ima drugi stav'.

22.12.2013.
12:29
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović danas je, u povodu izjave šefa oporbe Tomislava Karamarka da će HDZ tražiti prijevremene izbore u svibnju, rekao kako je predsjednik HDZ-a 'nedosljedan i izgubljen' te da u njegovim istupima nema nikakvog sustava.

„Poštovani kolega je toliko nedosljedan i izgubljen da to nema smisla komentirati, ima svaki dan drugi stav i o referendumu“' rekao je Milanović danas u Splitu na upit kako komentira najavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će zatražiti održavanje prijevremenih izbora u svibnju 2014. zajedno s izborima za EU parlament. Pri tomu je Milanović kazao da se ne ruga, ali da u Karamarkovim istupima nema nikakvog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za mjesec dana će tražiti da Božić bude umjesto Uskrsa ili tako nešto“, dodao je.

"Svaka zemlja treba alternativu, ali HDZ to nije“, rekao je Milanović, koji je u Splitu nazočio izbornoj konvenciji županijskog splitsko-dalmatinskog SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li dobio odluku Ustavnog suda kojom se ukida radna obveza liječnicima i može li je komentirati, Milanović je odgovorio niječno te istaknuo: “Zato mi je malo neobično bilo da se ona komentira na Ustavnom sudu prije nego što je objavljena, ali vidjet ćemo“.

Milanović je pojasnio kako je Vlada, a ne Ministarstvo zdravlja, donijelo odluku o radnoj obvezi liječnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

„Dobili smo odobrenje, 'zeleno svjetlo' od Ureda za zakonodavstvo, dakle pravnih službi gdje rade pravnici koji se u to razumiju isto kao i ustavni suci, ali Ustavni sud je iznad, prema tome štogod donio morate poštivati“, kazao je Milanović.

Dodao je da Vlada nije preko koljena donijela odluku u radnoj obvezi liječnika, nego je prije toga ta materija prošla kroz pravne službe i Ministarstvo zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Naš politički stav je bio da se građanima, nakon dva mjeseca kvazištrajka, osigura kvalitetna zdravstvena zaštita" rekao je, dodajući kako je između prava na štrajk ili prava građana na zdravstvenu zaštitu, po Vladi, važnije to drugo.

Po njegovu tumačenju, ova je Vlada donijela istu odluku kao vlada Ivice Račana prije desetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sadašnja zamjenica predsjednika Ustavnog suda tada je bila predstavnica Ureda za zakonodavstvo“, kazao je Milanović.

Naglasio je kako je Ustavni sud rekao svoje te da je, 'bez ikakve ironije' to sve što može reći u ovom trenutku i prihvatititi odluku Ustavnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je poredak stvari: Sabor donosi zakone, Vlada upravlja zemljom i vodi unutarnju i vanjsku politiku, a Ustavni sud kad mu se netko obrati daje pravorijek, daje odluku i onda po tomu moraš postupati“, dometnuo je Milanović.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo