Štednja na Ostojićev način / Za savjetnike odabrao one koje je nekad kritizirao

Štednja na Ostojićev način. Tako bi se moglo nazvati imenovanje smijenjenih ravnatelja policije Grbića, Sanaderova tjelohranitelja Blaževića Tigra i glasnogovornika Borovca savjetnicima ministra unutarnjih poslova.

10.1.2012.
18:57
VOYO logo

Prije dva tjedna ga je suspendirao, od danas mu je bivši Sanaderov tjelohranitelj DavorBlaževićTigar -  savjetnik.

Ministar unutarnjih poslova RankoOstojić za svoje savjetnike izabrao je one koje je nekad najviše kritizirao. Savjetovat će ga tako i smijenjeni ravnatelj policije OliverGrbić te bivši glasnogovornik Krunoslav Borovec.

Svaki od sedmorice ministrovih savjetnika imat će plaću od 10 do 12 tisuća kuna, ured, a ovisno o poslu i tajnicu te automobil. Dok se njihova prava ne diraju - sindikati policije ne žele komentirati nova kadrovska rješenja.

Iskusni 'manageri' pak, tvrde da u svojim tvrtkama nikad ne bi zadržali one kojima ne vjeruju.  

No, ministar uvjerava da je ovo samo privremeno jer, podsjeća, čekaju se izmjene Zakona o policiji. Tek onda će se imenovati novi glavni ravnatelj policije - izabran putem javnog natječaja te smanjiti broj savjetnika i načelnika. Posebno mu, kaže, smetaju privilegije, koje je kaže odmah uvidio.

Povećat će se broj ljudi na cesti te se više neće moći govoriti o višku, kaže Ostojić. U MUP-u je trenutno više od 25 tisuća zaposlenih .

Za svog zamjenika Ostojić je izabrao splitskog odvjetnika Evelina Tonkovića, osamdesetih godina operativca za suzbijanje zlouporabe droge u tadašnjem SUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo