POŽURITE! / Zadnji čas za predaju poreznih prijava

Image
Foto: PIXSELL/ILUSTRACIJA

Još danas možete predati godišnje prijave poreza na dohodak za 2012. godinu - do 19 sati osobno u nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu, a do ponoći možete porezne prijave predati u pošti.

28.2.2013.
9:34
PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Poreznici su do sada zaprimili ukupno 485.272 godišnje prijave poreza na dohodak za 2012. godinu, a u Poreznoj upravi očekuju da bi ove godine moglo biti zaprimljeno oko 820 tisuća prijava.

Godišnje prijave neki su porezni obveznici dužni podnijeti, dok se nekima koji to nisu dužni možda to isplati jer mogu ostvariti neka prava te dobiti povrat poreza, ali porezni stručnjaci savjetuju da pritom u obzir uzmu sve parametre i pripaze jer u slučaju dobrovoljne prijave trebaju prijaviti sve dohotke ostvarene prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavu su, između ostalih, dužni podnijeti građani koji su tijekom 2012. ostvarili dohodak od nesamostalnog rada kod dva ili više poslodavaca istodobno, kao i građani koji ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti.

Prijavu pak nisu obvezni podnijeti građani koji su ostvarili dohodak od nesamostalnog rada (plaću ili mirovinu) samo kod jednog tuzemnog poslodavca ili više njih, ali ne istodobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I porezni stručnjaci ističu kako građani trebaju provjeriti isplati li im se prijavu podnijeti ili ne, uzeti u obzir sve parametre bitne za točan izračun, jer rezultat, umjesto povrata, može biti obveza uplate poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo