KARAMARKO NA RASKRIŽJU / Zagovarao je Tuđmanov povratak, a sada ga se odriče

Image
Foto: PIXSELL

'HDZ je protiv ratifikacije sporazuma Tuđman - Izetbegović dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto'.

10.9.2012.
16:16
PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko u ponedjeljak se još jednom usprotivio ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović jer smatra kako postoji opasnost da će on dugoročno generirati loše odnose s BiH.

"HDZ je protiv ratifikacije dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto. Mislim da bi stvaranje problema u tom dijelu teritorija, ako ne bude pravično riješen taj problem, definitivno moglo na duže vrijeme generirati loše odnose s Bosnom i Hercegovinom, a to nije interes ni nama ni BiH", rekao je Karamarko novinarima nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko tumači da je za ratifikaciju tog sporazuma potrebna dvotrećinska većina, jer se, tvrdi, radi o promjenama, a ne utvrđivanju granica.

Na pitanje zašto HDZ nije promijenio taj sporazum, Karamarko je odgovorio, "teško mi je pričati o tome zašto moja stranka, iako je bila osam godina na vlasti, nije promijenila taj sporazum". "Očito se o tom pitanju nije ni razmišljalo dok nije došlo na dnevni red", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako se može postaviti pitanje i zašto predsjednik Franjo Tuđman nije dao da se sporazum ratificira, nakon što ga je potpisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo