prisilno mu dali infuziju / Zagrebački 'bombaš' hitno prebačen u bolnicu

Image
Foto: PIXSELL

"Zdravstveno stanje Vojislava Blaževića izrazito je teško i danas ću podnijeti zahtjev za prekidom postupka zbog njegove raspravne nesposobnosti", poručio je odvjetnik Branko Šerić.

11.3.2013.
10:40
PIXSELL
VOYO logo

Vojislav Blažević, osumnjičen je za postavljanje dviju eksplozivnih naprava u zapadnom dijelu Zagrebu u siječnju ove godine, hitno je prebačen krajem prošlog tjedna u civilnu bolnicu zbog lošega zdravstvenog stanja uzrokovanog dugotrajnim štrajkom glađu, doznaje se danas od njegovog branitelja.

Njegov branitelj Branko Šerić Hini je potvrdio da je Blažević prošlog petka prebačen iz zatvorske bolnice u KBC Zagreb gdje su mu liječnici dali infuziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo zdravstveno stanje izrazito je teško i danas ću podnijeti zahtjev za prekidom postupka zbog njegove raspravne nesposobnosti", kazao je Šerić.

O tom zahtjevu odlučit će sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda Vera Polak Presečki koja nadgleda istragu protiv Blaževića, osumnjičenog za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaževiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i dokaze, to jest ometanja istrage, te ponavljanja kaznenog djela, a početkom ožujka sud mu je odbio ponuđenu jamčevinu od 100.000 kuna za obranu sa slobode. Blaževiću je isticao pritvor, pa je zagrebački Županijski sud trebao odlučiti hoće li ga pustiti na slobodu ili zadržati u zatvorskoj bolnici u kojoj se nalazi od uhićenja budući da štrajka glađu.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 4. ožujka Vojislav Blažević je radikalizirao štrajk glađu te je osim hrane i tekućine, odbijao i infuziju.

Prva eksplozija dogodila se 9. siječnja na željezničkoj pruzi u Susedgradu kad je na eksplozivnu napravu naletio teretni vlak. Druga eksplozija dogodila se 11. siječnja nešto poslije ponoći na autobusnoj postaji u Stenjevcu. Obje su uznemirile stanovnike i na gradske ulice izvukle duge policijske cijevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što su se dogodile u razmaku manjem od 48 sati i na istom području - u zapadnom dijelu grada, zajedničko im je i što su u oba slučaja improvizirane eksplozivne naprave prouzročile tek manju štetu - neznatno oštetile prugu 50-ak metara zapadno od željezničke postaje u Podsusedu i razbile stakla na autobusnoj postaji na raskrižju Aleje Bologne i Gospodske ulice.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo