PRIJAVITE I VI / Zagrepčani dosad tri puta prijavili korupciju

Image
Foto: Photos.com

Antikorupcijsko povjerenstvo zagrebačke Gradske skupštine dosad je zaprimilo tri prijave građana o korupciji u gradskim vlastima, a uskoro će građani to moći učiniti i na web stranicama povjerenstva.

12.3.2013.
11:00
Photos.com
VOYO logo

Tri su prijave građana o korupciji u gradskim vlastima do danas stigle Antikorupcijskom povjerenstvu zagrebačke Gradske skupštine.

"Građani nam i na taj način mogu poslati svoje primjedbe, mišljenja, sugestije pa čak i prijave", kazala je predsjednica antikorupcijskog povjerenstva Danira Bilić na današnjoj sjednici na kojoj su razmotrili i Program suzbijanja korupcije od 2013. i 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi povjerenstva složili su se da se dodatno moraju zaštititi osobe koje prijavljuju korupciju, kao i oštećenici te da više kontrole treba biti nad sredstvima koja se dodjeljuju športskim udugama i nezavisnoj kulturnoj produkciji. Bolje bi trebalo kontrolirati i bodovne liste za upis u dječje vrtiće.

Osim toga, za desetak dana građanima će na web strancima www.zagreb.hr s linkom na antikoprupcijsko povjerenstvo biti dostupan i anketni upitnik o korupciji u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je novi komunikacijski oblik s građanima Zagreba, gdje će moći dati svoju ocjenu korupcije u gradu i gradskim tvrtkama koje se financiraju iz proračuna", kazao je član povjerenstva Alen Ostojić (HSLS).

Istaknuo je da će antikorupcijsko povjerenstvo odgovoriti na svaku prijavu koju građani dostave potpisanu imenom i prezimenom te izrazio uvjerenje da će za 10-ak dana s građanima imati intenzivnu komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo