ZID ZDRAVIH ODLUKA / Zagrepčani napokon odlučili zdravo živjeti

Image

Cilj ove zdrave kampanje bio je osvijestiti pojedince da se zapitaju za vlastito zdravlje i zdravlje svoje obitelji te ih potaknuti da donesu konkretnu zdravu odluku.

16.6.2012.
12:00
VOYO logo

"Manje mesa, više ribe“, „Ići ću pješice na posao“, „Od sutra jedem brokulu“, „Vrijeme je za povratak na bicikl“, „Odustajem od cigareta“, „Od sutra se ne ljutim"...

Ovo su samo neke od poruka koje je više od stotinu Zagrepčana upisalo na Zid zdravih odluka postavljen na zagrebačkom Zrinjevcu u petak popodne. Sve njihove poruke su odmah bile vidljive i na LED displejima u središtu grada.

Cilj ove zdrave kampanje bio je osvijestiti pojedince da se zapitaju za vlastito zdravlje i zdravlje svoje obitelji te ih potaknuti da donesu konkretnu zdravu odluku. Svakodnevna tjelesna aktivnost, zdravija prehrana, odustajanje od loših navika poput pušenja i odgovorno samoliječenje su odluke koje dokazano mogu popraviti zdravlje te spriječiti čak 40 posto kroničnih oboljenja.

Svoje poruke su na Zid zdravih odluka upisali i operna pjevačica SandraBagarić i glumci SlavenKnezović i FilipJuričić. Sandra Bagarić je na Zidu zdravih odluka napisala da se vraća vježbanju tri puta tjedno.

„Uspjela sam malo smanjiti večernje obroke i moram priznati da se već nakon kraćeg vremena puno bolje osjećam“, kaže Sandra.

Mladi glumac Filip Juričić je na Zrinjevac došao na biciklu. Kaže da zbog posla nema uvijek priliku za kretanje, ali trudi se živjeti što zdravije. Na Zid zdravih odluka je napisao da ne treba odustati od vježbanja čak ni kad ne možemo ostvariti rutinu.

Glumac Slaven Knezović je pak čvrsto odlučio da kreće na strogu dijetu i tu svoju odluku zapisao i na Zid zdravih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo