SPREMAJU MU KAZNENU PRIJAVU / Zagrepčani u lovu na trovača pasa i mačaka!

Najmanje petnaestak pasa i deset mačaka u dva tjedna uginulo je od trovanja na više lokacija u Zagrebu. Policija traga za trovačem - kojem stiže kaznena prijava od vlasnika životinja koji su krenuli u akciju.

2.3.2013.
18:17
VOYO logo

Dijana i njena zlatna retriverica Dama najbolje su prijateljice već dvije godine. Šetnja parkom donedavno im je bila omiljena aktivnost, ali u njoj više ne uživaju.

"Sa strahom se šećem, ne znam gdje da se više šećem i pas mi je maltene u kućnom pritvoru i ja skupa s njim. Izlazimo van na pet minuta i vraćamo se doma", prepričala je Dijana Tomašegović Tomić.

Razlog su otrovi posijani diljem grada. Na livadama na koje vlasnici dovode svoje pse dosad su uočene sumnjive tvari ružičaste, bijele i plave boje. Broj prijavljenih lokacija raste iz dana u dan. Vlasnici su ogorčeni.

"U utorak ćemo predati kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Uz kaznenu prijavu bit će priložene izjave vlasnika otrovanih pasa", najavila je Dijana.

Dama se nije susrela s otrovom, ali je danas ipak posjetila veterinara, kako bi se njezina vlasnica uvjerila da je sve u redu.

"Prvo što se obično primijeti je to pojačano slinjenje. Obično životinja obavi nuždu u vidu mokrenja ili defekacije, nakon toga kreću  fascikulacije mišića, životinje se otežano kreću", pojasnio je simptome veterinar Goran Azenić.

Za svoje ljubimce zabrinuto je sve više Zagrepčana. Do danas ih se na društvenoj mreži skupilo 7.000, a želja im je educirati građane i pomoći im u spašavanju nedužnih životinja. Savjet ima i gradonačelnik.

"Mogu samo sa žaljenjem konstatirati, to osuditi i pozvati svoje sugrađane da se pridržavaju odluke o držanju kućnih ljubimaca, domaćih životinja, da drže svoje ljubimce na lajnama dok ne prođe ovo ludilo koje traje već par dana", naglasio je Milan Bandić.

A tih par dana bilo je dovoljno da u strahu od otrova građani pokupuju gotovo sve brnjice u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo