otvorenje u subotu / Sprema se najveći Advent u Zagrebu dosad: Pogledajte koje vas novosti očekuju ove godine

Danas se nesmetano moglo proći Zrinjevcem, ali bi se to sve trebalo promijeniti od ove subote kada kreću prave adventske gužve

29.11.2018.
22:40
VOYO logo

Za manje od 48 sati počinje Advent, jedan od događaja, ako ne i događaj godine u Zagrebu. Najbolji Advent u Europi, kako mu tepaju, i ove će  godine u centar grada privući stotine tisuća ljudi, gdje će im se nuditi sve što mogu zamisliti - od hrane i pića, glazbe i zabave. Kao i svake godine, ima i novih lokacija i novih gastronomskih i inih čudesa.

Umjetni snijeg je pao, a Zagreb polako počinje mirisati na cimet i kobasice. Od 20 kuna pa nadalje se može naći za svakoga po nešto. Sitno se odbrojava do službenog početka Adventa u Zagrebu. Nekima još radovi traju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prolazu sestara Baković priprema se prvi advent. I to filmski.

"Htjeli smo malo građanima približiti kako to izgleda na filmskom setu", rekla je scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokacija za dobro pojesti i popiti sljedećih mjesec dana - u centru nikad nikad nije bilo više. 

Od Europskog trga, Štrosa, Božične bajke na Trgu i već klasičnog Adventa na Zrinjevcu. Nova pozicija je u Tkalčićevoj ulici i u prolazu sestara Baković. Tu su i Klovićevi dvori, plato Gradec, tunel Grič, fuliranje na Štrosovom trgu i Ledeni park na Tomislavcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od one klasične ponude, "Dođite na fritule, kobasice i burgere!". Tu je i nešto što se može prvi put probati u Zagrebu.  Za 20 kuna možete popiti dansko zlatno mlijeko.

"To se radi od kravljeg ili bademovog mlijeka, to je za ljude koji žele živjeti zdravo. da ih to podigne. I sa raznim začinima je kako bi bilo finije. To je bolje od kuhanog vina, to podiže", tvrde Marta Ušljebrka iz Ateliera Kokken.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ponude hrane može se izdvojiti patka s mlincima u burek formatu za 48 kuna.

"Ja sam kontinentalac, meni je patka s mlincima pravo božično jelo. Samo sam razmišljao da ljudima bude jednostavno jesti, da mogu dijeliti. Da bude primjereno za streetfood", kaže Marko Palfi iz Gardena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za desert, tu je isto nikad viđena - knedla sa šljivovicom za 25 kuna.

Advent u Zagrebu petu godinu zarednom ima i klizalište na Tomislavcu. A za sve one koji nisu snalažljivi na klizaljkama, tu je i škola klizanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radit će svaki dan idućih mjesec dana, a organizatori predlažu jutarnji dolazak za najmanju gužvu. Kao i prošlih godina, javni gradski prijevoz u centru vikendom će biti besplatan. Uspinjača ove godine - ipak ne.

Danas se nesmetano moglo proći Zrinjevcem, ali bi se to sve trebalo promijeniti od ove subote kada kreću prave adventske gužve. Koje kada krenu, bit će praćene budnim okom zagrebačkih policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što odskače u ovo vrijeme su džepne krađe,ovim putem apeliramo na sve građane i posjetitelje da ulože dodatni napor u svojoj samozaštiti i ne postanu žrtve džepara", rekao je Velimir Tišma, voditelj Službe prevencije.

A bez dodatnog napora i bez intervencije džepara, novčanici na Adventu će se brže prazniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo