Nevjerojatan rast / Amazon preuzeo kompaniju s Bliskog istoka za 650 milijuna dolara

Image
Foto: Amazon.com

Iz Amazona su izjavili kako dvije kompanije 'dijele isti DNA' i da su 'pogonjene korisnicima, inovacijama i dugoročnim razmišljanjem'

28.3.2017.
21:24
Amazon.com
VOYO logo

Prodajni gigant Amazon širi svoj globalni doseg, što je u utorak potvrdio zaključenjem preuzimanja najveće online kompanije na Bliskom istoku. Riječ je o internetskom prodajnom lancu Suoq.com, koji ima sjedište u Dubaiju, donose svjetske agencije.

Preuzimanje je teško 650 milijuna dolara i nastavak je Amazonovog nevjerojatnog rasta u online prodaji. Rezltat je to i značajnih ulaganja te kompanije u središnje područje poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Amazona su izjavili kako dvije kompanije "dijele isti DNA" i da su "pogonjene korisnicima, inovacijama i dugoročnim razmišljanjem".

Biznis očito, razvidno je i iz ovog primjera, ne poznaje granice. A posebno je zanimljivo što je riječ o preuzimanju kompanije s Bliskog istoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ovog mjeseca, na objavljenoj Forbesovoj ljestvici najbogatijih, Jeff Bezos, osnivač i dugogodišnji glavni izvršni direktor Amazona, u godinu dana je povećao svoje bogatstvo za 30 milijardi dolara, zbog rasta cijene dionice Amazona na burzama. Bezos posjeduje 17 posto kapitala kompanije. 

Iako se Amazon širi na, primjerice, područje audiovizualnog sadržaja, online prodaja je njihov glavni poslovni dio, iz kojeg ostvaruju najviše prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo