od Prevlake do Savudrije / Argonauti dovršili i drugu dionicu! Pojavili su se žuljevi i upale, ali za RTL poručuju: 'Samo hrabro naprijed''

Drugi je dan iza Argonauta u preveslavanju Jadrana od Prevlake do Savudrije

19.10.2020.
19:13
VOYO logo

Kada pravosudnom policajcu, informatičaru i alpinistu date veslo u ruke, dobijete samo dio ekipe koja odluči u kanuu šestercu preveslati Jadran. 

Argonauti iz Bjelovara uspješno su dovršili i drugu dionicu, dugu 80 kilometara koliko su danas preveslali. Pojavili su se i prvi žuljevi i upale, ali ekipa za RTL poručuje - nastavljamo hrabro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego je svanulo - veslima su već parali valove mora. Drugi je dan iza Argonauta u preveslavanju Jadrana od Prevlake do Savudrije. 

Iako su se uhvatili zadatka za kojeg je malo tko spreman, riječ je o amaterskoj ekipi - nitko od njih ne bavi se profesionalno veslanjem. Uzeli su godišnji i krenuli osvojiti Jadran!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po zanimanju sam informatičar, radim kao sistem inženjer u jednoj banci. Baš mi zato dobro dođe ovo veslanje jer većinom sjedim", kaže nam veslač Radoslav Rajić.

"Radim u zatvoru već preko 20 godina, od čega sam preko 15 godina voditelj odjela osiguranja. I ova vrsta aktivnosti je jedna antistresna terapija", poručuje kapetan Tomislav Smrček

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bavim se alpinizmom i visinskim radovima. Znači ovo je slično tome, uživam u adrenalinu i to mi je neki hobi", ističe veslač Davor Kovač

"Po zanimanju sam mrežaš, radim u jednoj velikoj hrvatskoj firmi. Osim toga bavim se još i nekim drugim sportovima na amaterskoj razini", dodaje veslač Zoran Erdec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreže, računala, dizalice i ćelije zamijenili veslima

Sada su mreže, računala, dizalice i ćelije zamijenili veslima. Jučer su preveslali 78 kilometara od Prevlake do Šipana, da bi jutros nastavili s rutom od 80-ak kilometara prema Lovištu na Pelješcu. Cijela dionica duga je 650 kilometara, a s današnjim danom preveslali su 150.

Plan im je veslati i noćas jer žele skratiti cijelu pustolovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi dan i krenut je najteže, ali sad smo vidjeli da sve klizi i ide po planu. Vrijeme nas služi. Imamo nekih 44 - 45 zaveslaja u minuti, brzina prosječna oko 8 kilometara na sat, za sad je to ono što smo planirali", kaže Rajić.

U planu im nisu ozlijede, ali žuljevi i upale mišića su neizbježni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polako se nadziru žuljevi, upalice se osjećaju i samo hrabro naprijed", govori Kovač. 

A koliko su hrabri dokazuje i snimka koju su nam poslali, do svog cilja ovi dečki veslaju pjevajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikom nije ljepše neg je nam, samo da je tako svaki dan..."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo