hrabro nastavljaju do cilja / Argonauti žustro grabe zacrtanom rutom od Prevlake do Savudrije: Svaki zaveslaj je bolan, ali volja je tu

Borba s vjetrom i valovima jača je uz zajedništvo

22.10.2020.
20:00
VOYO logo

Ramena im otkazuju, a žuljeva na rukama je sve više. Argonauti unatoč tome žustro grabe zacrtanom rutom od Prevlake do Savudrije. Argonauti su jučer preveslali dionicu od Rogoznice do Dugog otoka gdje su prenoćili.

Ušli u završnu fazu

Zaveslali su ponovno prije izlaska sunca i s Dugog otoka krenuli na Unije. U ovim trenucima trebali bi se usidriti i krenuti s odmorom jer sutra ih čeka ruta od Unija do Poreča. Argonauti su ušli u završnu fazu svoje pustolovine, a put dug 650 kilometara trebali bi završiti u subotu na Savudriji. Svaki zaveslaj sada je bolan, ali uz napor - na njihovim licima i dalje se vidi volja. Argonautima žuljevi i upale nikako nisu izgovor - hrabro nastavljaju do cilja.

''Veslanje sa žuljevima je sastavni dio, već smo na to naviknuli nakon maratona lađa. Jednostavno se događa da žuljevi i pucaju, ali to je sve sastavni dio veslanja'', kazao je veslač Dejan Capardača.

Nekima su se već pokočila i ramena od upala, bole ih i leđni mišići. Junaci kakvi jesu, pred kamerom se puno ne žale.

''Lagane upalice i to, ali to smo i očekivali. Nije stvar u mišićima, sad je u glavi stvar'', rekao je veslač Mario Brckan.

Jedan od veslača je i fizioterapeut. On ima dodatan posao - priprema mišića od dionice do dionice.

''Stanje je sljedeće, dečki imaju upalu mišića jer je peti dan iza nas pa je to bilo i za očekivati. Struja se promijenila, vjetar je bočan i stradaju im najviše ramena, trapezi, torzi i lumbalni dio kralježnice. Sjedimo 12 - 13 sati u čamcu, znači stražnjica je isto u kanuu stradala'', izjavio je Davor Kovač, veslač i fizioterapeut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U samo četiri dana /

Na pola puta do cilja! Argonauti se otisnuli od Rogoznice i u rekordnom roku kreću prema Savudriji

Image
U samo četiri dana /

Na pola puta do cilja! Argonauti se otisnuli od Rogoznice i u rekordnom roku kreću prema Savudriji

'Mazi nas Posejdon'

Na Argonaute pazi i Damir, jedan od dvojice skipera na jedrilicama. Ne samo da je skiper, nego mora biti i dobar meteorolog. Vremenska prognoza kao da ih je nagradila za njihovu upornost.

''Za sad nas mazi Posejdon, imamo lagano južne vjetrove. Možda jugozapad, jugoistok. Možda u subotu ćemo imati malo problema s kišicom i malo jačim vjetrom'', rekao je skiper Damir Čepelja.

A borba s vjetrom i valovima jača je uz zajedništvo. Pogotovo kad istodobno veslaju otac i sin.

''Sin vesla, došao je u srijedu i oduševljen je. Treba napomenuti da sam ja jedini od Argonauta koji je svog nasljednika uveo u ekipu i on već povlači svoje mlađe dečke tako da za budućnost ne treba brinuti'', kazao je Mario Brckan, veslač.

Nema brige ni za cijelu pustolovinu - jer dečki su preveslavanje ubrzali i do cilja bi trebali stići dva dana ranije.

''Ne mogu mi ništa ni prirodne sile i sav njihov bijes. Ne mogu mi ništa ni žega ni kiša. Na krilima vjetra ja nastavljam ples. Ne mogu mi ništa ni žega ni kiša. Na krilima vjetra ja nastavljam ples'', zapjevali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo