poslali snažnu poruku / Armani rekao stop krznenim bundama: globalnom ekološkom trendu se pridružio i Tomislav Karamarko

Najpoznatiji svjetski dizajner danas je rekao stop krznu

22.3.2016.
22:50
VOYO logo

Ovaj put Armani ne diktira što će se nositi, već što neće - krzno. Jedan od najjačih svjetskih dizajnera tako je poslao snažnu poruku: ubijanje životinja više nije u modi.  

"Bilo bi divno da su se i ranije sjetili i da su to ranije obznanili. Jednostavno da jadne životinje ne mučimo i da ih ostavimo na miru", kaže modni dizajner Ivica Skoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je od 2007. godone zakonom zabranjeno uzgajanje životinja radi krzna, no to ne znači da to nitko ne radi. 

"Problem je što je nastala inicijativa uzgajivača koji su preostali, a radi se svega o petini uzgajivača koji nisu još ispoštovali zakon i koji rade na tome da se zakon ukine, tj.da se napravi iznimka za činčile", kaŽe Viktorija Krčelić iz Prijatelja životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne shvaćam osobe koje na sebi mogu imati mrtvu životinju i da se u tome osjećaju lijepo", kaže dizajner Ivica Skoko.

Točnije, u jednoj bundi od činčile na sebe ćete staviti njih 200. Tko se voli ogrnuti zečevima, imat će ih na sebi 50, a primjerice jazavaca ili lisica - deset.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o velikom novcu, međutim, ono što je evidentno, da u Europi i općenito širom svijeta postoji trend gdje zapravo potrošači sve više i više osvještavaju da se radi o luksuznom proizvodu koji nije etičan", kaže Viktorija Krčelić iz Prijatelja životinja.

Većina krzna dolazi s farmi gdje se divlje životinje drže u kavezima i usmrćuju okrutnim metodama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Armanija, lani su to osvijestili i Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, ali i Tomislav Karamarko. Fotografirao se sa štencima i pritom dao podršku činčilama. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo