oboren rekord / Astronaut istrčao maraton u svemiru: cijelo vrijeme bio pričvršćen remenima da ne odleti s trake

Image
Foto: Twitter

Peak je inače istrčao 'tradicionalni' maraton na Zemlji 1999. godine ispod tri sata i 20 minuta. Za ovaj mu je trebalo 3 sata 35 minuta i 21 sekunda

24.4.2016.
15:41
Twitter
VOYO logo

Britanski astronaut Tim Peake istrčao je u nedjelju svoj svemirski maraton, 400 kilometara iznad onoga u Londonu koji se odvijao istovremeno.

Bivši pokusni pilot trčao je na posebno prilagođenoj traci na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) utrku dugu 42 kilometra. To je moguće jedino uz elastične trake pričvršćene na ramena kako bi se spriječilo da 'odlebdi' s trake, pojašnjava Europska svemirska agencija (ESA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peak je inače istrčao 'tradicionalni' maraton na Zemlji 1999. godine ispod tri sata i 20 minuta. Za ovaj mu je trebalo 3 sata 35 minuta i 21 sekunda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Marco Frigatti, sudac u Guinnessovoj knjizi rekorda, je kazao da bi 43-godišnji astronaut mogao srušiti svjetski rekord ako svemirski maraton istrči ispod četiri sata i 24 minute. Toliko je, naime, trebalo Suniti Williams, astronautkinji na ISS-u koja je na taj način sudjelovala u Bostonskom maratonu 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peake se na ISS-u nalazi od prosinca, kada je s još dvojicom astronauta lansiran ruskom raketom s kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo