čari tajlandske masaže / Bangkok zamijenile Zagrebom: Hrvati poludjeli za rukama Tajlanđanki s hrvatskom adresom

Prve blagodati pomiješane boli i ugode doživjeli su sretnici s Dalekom Istoka prije 2500 godina

19.2.2019.
8:00
VOYO logo

45.000 stranaca prošle je godine doselilo u Hrvatsku. Među njima su građevinski radnici iz Indije, djelatnici hotela iz Egipta, kuhari FIlipinci, ali i državljani Tajlanda. Lani ih je u Hrvatsku doselilo 107, samo prošli mjesec njih 24, a uglavnom se radi o ženama koje su došle raditi kao maserke. Tajlandska masaža u Hrvatskoj je sve popularnija.

Mistična glazba koja smiruje dok se razbijaju tenzije po ključnim točkama, kružni pokreti rukama i nogama izbijaju pritisak iz tijela. Osjećaj je kao da lebdiš. Isprobali smo čari tajlandske masaže. Tajlandska masaža jedna je od najstarijih tehnika masaže na svijetu. Prve blagodati pomiješane boli i ugode doživjeli su sretnici s Dalekom Istoka prije 2500 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tajlandska tehnika se razlikuje od ostalih tehnika jer se ide po određenim meridijantima, po akupunkturnim točkama gdje one pod prstima mogu osjetiti gdje je blokada, gdje je zaostanak energije", pojasnila je Liona Brzović, vlasnica Centra za tajlandsku masažu. 

U godinu dana stiglo preko 100 Tajlanđanki

Popričali smo sa Sudarat Chamnayan, Arayom Yasomsri i Taniom Rak-sawong. Za rukama ovih Tajlanđanki s hrvatskom adresom je pomama. Bangkok su zamijenile Zagrebom, a njihov primjer slijedile su brojne kolegice. Njih 102 su u godinu dana došle u Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalna tajlandska masaža doputovala je u Hrvatsku kada se vlasnica salona vratila upravo s jedne, očigledno dobre masaže na ulicama Tajlanda i to prije devet godina. Od tada do danas, čak je za 300 posto povećan broj radnih dozvola za tajlandske masere i maserke. Salona samo u Zagrebu ima 10-ak. 

"Njima je prioritet da dođu do Europe i želja im se skrasiti i naći partnera. Nemali broj Tajlanđanki smo uspjeli udati", kaže vlasnica Centra za tajlandsku masažu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najteži su sportaši'

Vlasnica jednog salona je 29-godišnja Tajlanđanka Jureeporn Yangtisarn. Leđa su joj se ukočila na jednom od uredskih poslova, pa je odlučila usavršiti vještinu od koje danas živi. Njenim rukama predaju se brojni poznati pjevači, piloti i sportaši. 

"Najteži klijenti su sportaši, vaterpolisti", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u jednom i u drugom salonu su složni - najveća klijentela u Zagrebu i dalje su turisti, skloniji uživanju u čarobnom miksu boli i sreće. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo