promjena politike / BBC steže remen i gasi svoju popularnu kulinarsku stranicu: nestaje na tisuće recepata!

Image

Britanski medijski div 'zasitio' se kuhinje i, u sklopu štednje, odlučio uvesti brojne promjene u svojoj online verziji. S interneta uklanjaju11.000 recepata, a režu i ostale prepoznatljive sadržaje

17.5.2016.
12:29
VOYO logo

BBC uklanja sa svoje web stranice više od 11.000 recepata u sklopu plana kojim bi se trebalo uštedjeti 15 milijuna funti godišnje, odnosno gasi svoju popularnu kulinarsku stranicu. 

Osim u gastronomskoj domeni, restrikcije u online izdanju BBC-ja se očekuju i po pitanju lokalnog informativnog sadržaja, putovanja i magazinskih rubrika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Promjene su najavljene u utorak, kad je rečeno da će BBC isporučivati "fokusiranije i prepoznatljivije usluge" što će značiti da će se velik broj poznatih usluga zatvoriti ili suziti u sljedećih 12 mjeseci.

"Znamo da ove promjene neće biti popularne kod publike, no moramo ih provesti", kazao je direktor BBC-ja James Harding

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan Lepard, chef  čiji su recepti objavljivani na stranici BBC Food kazao je kako je to bila jedinstvena, svjetska arhiva te upitao one koji odlučuju: "Što je s našim pravima da sačuvamo takvu jednu kulinarsku knjižnicu?".

Xanthe Clay, food bloger odlazi korak dalje i zaključuje kako je stranica koja odlazi u povijest, a uređivali su je sami chefovi, postala dio kulturnog britanskog naslijeđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo