bez lista čekanja / Bezbolno za tijelo, ali i za džep: Zahvat koji košta 15 tisuća kuna u Osijeku je besplatan!

U Osijek pristižu pacijenti iz cijele Hrvatske! Liste čekanja su kratke, a zanimljivo je i zašto je tako

31.3.2019.
16:00
VOYO logo

U Kliničkom bolničkom centru Osijek najučinkovitije se izvode laserski operativni zahvati koji se u ostatku Hrvatske ili skupo naplaćuju ili se na njih čeka godinama. 

Liste čekanja su kratke, a zanimljivo je i zašto je tako - domišljati liječnici zajedno s upravom laserski su stroj rasporedili po danima između klinika. Sve što vam treba je uputnica i možete na na suvremene operacije rješavanja problema poput proširenih vena, hemeroida ili išijasa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezbolno za tijelo, ali i za džep jer ove se operacije kod privatnika naplaćuju između 12 i 20 tisuća kuna.

"U našoj bolnici pokrenuli smo endolasersku ablaciju vena, koja se do sada mogla raditi samo u privatnoj praksi. Osim nas samo još KBC Rebro to radi. Ali tamo su liste čekanja", pojasnio je specijalist vaskularne kirurgije KBC Osijek dr. Vedran Farkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kod bolova u leđima, za mjesec do dva pacijent je već na operacijskom stolu, a kako zbog laserske operacije nema otvorenih rana, kod kuće je već dan poslije. 

Cijela Hrvatska u Osijek!

"Sam zahvat je uspješan od 70 do 80 posto. On je priznat od američke agencije za hranu i lijekove. Znači podliježe najstrožijim kriterijima da bi uopće bio pušten u medicinsku upotrebu. Pacijenti su jako zadovoljni i mi smo zadovoljni jer imamo proceduru koja je uspješna i djelotvorna", izjavio je predstojnik Klinike za intenzivno liječenje KBC Osijek Ivan Radoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čekaonicama nema odviše gužve, što znači da su operacijske dvorane zauzete pa su i specijalizanti iz cijele Hrvatske došli u Osječku bolnicu na izobrazbu.

"Mislim da radimo najzahtjevnije zahvate u Hrvatskoj, tako da imam od koga naučiti", smatra specijalizant Ivan Brižić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lista čekanja maksimalno dva mjeseca

A ovaj uspjeh, rezultat je jednostavnog plana. Laserski stroj za ove tri operacije, koji stoji 50 tisuća eura, u KBC Osijek su jednostavno, racionalno i praktično podijelili na dane. Poput rasporeda sati osnovnoškolaca. 

"Stroj je po danima u upotrebi ili kod nas na klinici za kirurgiju, vaskularnu kirurgiju, abrominalnu kirurgiju, hemeroide, mi vene kod profesora Radoša, na anesteziji, na ginekologiji,... Znači imamo po danima točan raspored, zato imamo ponedjeljkom ili srijedom operacije", pojasnio je Vedran Ivković, specijalist na Klinici za kirurgiju KBC Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stignemo sve, naravno. Lista čekanja je kod nas dva mjeseca maksimum", nadodaje dr. Farkaš. Pa u Osijek pristižu pacijenti iz cijele Hrvatske

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo