'pitoma beštija' / Bik Jerry slobodno luta planinama u bijegu od klaonice: 'Ako i bude pronađen, živjet će dugo i mirno!'

Bika teškog 650 kilograma ne boje se mještani na obroncima Kozjaka

29.10.2019.
9:25
VOYO logo

Odbjegli bik Jerry, željan života i slobode, još luta planinom, a za njim se i dalje traga. Podsjetimo, 650 kilograma teška životinja pobjegla je još u petak iz klaonice, a poslije i policiji koja ga je bila locirala. 

No, nije Jerry jedini izbjegao planove vlasnika. O životinjama koje su pobjegle iz klaonice izvještavali su mediji i u Njemačkoj i Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbjegli bik Jerry nakon što je zavirio u jedno dvorište, pobjegao je preko pruge, a poslije i policiji i sada negdje slobodno luta po planinama. 

Intenzivne potrage više nema, a vlasnik bika vjeruje da može preživjeti jer je i vrijeme na njegovoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da je 11. mjesec i da je ujutro, ali i kad padne mrak, velika rosa, mislim da ga to drži na životu. I baš zahvaljući tome može preživjeti", kaže vlasnik Petar Skejo.

Bika teškog 650 kilograma ne boje se mještani na obroncima Kozjaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANAK

"Što će mi beštija, to je pitoma beštija, to je bilo na farmi s ljudima, nije to divlje, pa i da je divlje, biži od čovika, vraga", govore mještani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bik Jerry jedini koji se odlučio na bijeg: odbjegla krava viđena je ovog proljeća na autocesti A1, a o životinjama koje su se bijegom spasile od sigurne smrti, izvještavali su mediji u Njemačkoj i Poljskoj. Bik Jerry, prema svemu sudeći, nije iznimka. 

"Ja bih čak rekao, u usporedbi s ostatkom svijeta, mislim da se u svijetu bar jednom dnevno dogodi takav slučaj", smatra Skejo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bik Jerry ima podršku i na Facebooku, a vlasnik je obećao - ako ikad bude pronađen, živjet će, nakon svega što je prošao, dugo i mirno.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo