poduzetnik u problemima / Bivši TV voditelj taksira u Dublinu: 'Tko želi zaraditi, mora biti spreman raditi 12 sati'

Image
Foto: Shutterstock

Zoran Milosavljević kaže da je odlaskom u Irsku želio sanirati financijske probleme u koje je upao kao poduzetnik

9.8.2019.
11:00
Shutterstock
VOYO logo

Dok ljeti u Pulu dolaze raditi taksisti iz gotovo svih krajeva Hrvatske, jedan Puljanin od početka godine taksira u glavnom gradu Irske. Na taj životni preokret se odlučio Zoran Milosavljević kojeg se u Istri mnogi sjećaju kao voditelja popularne TV emisije Moja Istra, ali i po pivnici, koju je vodio, u kojoj je bila najveća ponuda svjetskih piva u ovom kraju.

Milosavljević kaže da je odlaskom u Irsku želio sanirati financijske probleme u koje je upao kao poduzetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam stigao u Irsku radio sam što god se moglo raditi, paralelno sam gurao tri posla. Razmišljao sam koji smjer odabrati da budem fleksibilan s odlascima k svojima u Hrvatsku i da mogu pratiti svoje goruće obveze. Uvelike mi je u tome pomogao jedan dugogodišnji prijatelj koji mi je sugerirao da probam s taksijem. I tako sam krenuo u tom pravcu", započeo je priču za Deutsche Welle Puljanin s privremenom adresom u Dublinu.

U Dublinu ima jako puno taksista, ali, dodaje, ima i posla za sve tijekom čitave godine jer kod putnika postoji navika vožnje taksijima zbog lošeg javnog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taksist može organizirati svoje vrijeme i ukoliko želi, tada ima prilike zaraditi puno više. Da se može s nekoliko vožnji zaraditi i otići spavati - to je mit. Onaj tko želi zaraditi mora biti spreman raditi prosječno 12 sati, noćima, nedjeljama i praznicima. I tek se onda može biti zadovoljan zaradom", otkriva Milosavljević.

Dodaje kako postoji stalna potreba za novim taksistima što pokazuje podatak da je prošle godine lokalna uprava oglasila nedostatak 1.600 taksista u Dublinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo