nastavak filmskog hita / Borat 2 bavi se koronom i teorijama zavjere na Facebooku, no kritičari nisu oduševljeni

Kritičari kažu da film nije ni približno smiješan kao prvi

29.10.2020.
10:30
VOYO logo

Kako bi tek Turci odgovorili da im se narugao Saša Baron Cohen i svoj najpoznatiji lik Borata temeljio na njima. Možda i srećom nije, 14 godina kasnije, stigao nastavak priče o tobožnjem kazahstanskom novinaru.

Korona i teorije zavjere

Borat 2 bavi se i koronom, i teorijama zavjere na Facebooku, bijelim supremacistima, i seksualnim zlostavljanjem. Ima dobre adute i pred američke predsjedničke izbore: Rudya Gulijanija, Trumpovog odvjetnika uhvaćenog s rukom u hlačama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Borat u međuvremenu postao poznat - ovaj put se morao prerušavati da bi prošao neopaženo. S njim u Ameriku putuje 15-godišnja kćer, najstarija neudana žena u Kazahstanu. Kritičari kažu da film nije ni približno smiješan kao prvi, ali vrijeme je korone, novih filmova ionako nema, daj šta daš.

Image
Javio se i sam Giuliani /

Borat smjestio Trumpovom odvjetniku: Pogledajte kako ga je 'uhvatio'

Image
Javio se i sam Giuliani /

Borat smjestio Trumpovom odvjetniku: Pogledajte kako ga je 'uhvatio'

''Gdje su svi? Svi su u karanteni zbog širenja virusa. Mogu li ostati kod tebe? Nadam se da karantena neće nikada završiti. Što je više opasno: virus ili Demokrati? Demokrati'', rekao je Borat u filmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I još se nešto, osim kvalitete humora promijenilo u 14 godina. Kazahstan se naučio šaliti na vlastiti račun. Prije 14 godina bunili su se, film su zabranili, govorili da je pun uvredljivih stereotipa, ovaj put - posve drukčije.

Ovaj tjedan započeli su turističku kampanju, u kojoj je glavni slogan - Very nice - poznata Boratova doskočica. U kazahstanskim videima turisti putuju zemljom, i reagiraju, pa kao i Borat. Kazahstanci su objasnili da je very nice i njihova priroda i njihova hrana i njihovi ljudi, bez obzira na Boratove šale. Kažu, njegova je domovina puno ljepša nego što ljudi misle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo