humana akcija / Božić će imati i oni iza rešetaka: najmilijima će iz zatvora poslati božićne darove

Zadovoljan Božić imat će i američki zatvorenici i to zbog humane akcije koju je pokrenuo jedan bivši zatvorenik. Za njih se, naime, skupio novac kako bi i oni svojim najmilijima iz zatvora mogli poslati božićne darove

24.12.2015.
18:18
VOYO logo

Za one bez roditelja Božić je uvijek težak. No nije puno lakši niti onima čiji roditelji taj i mnoge druge blagdane dočekuju iza rešetaka. 

"Kad sam se probudila na Božić, došla sam u dnevni boravak i vidjela ispod drvca zamotani dar s malom mašnom na vrhu i porukom: Za moju princezu! Od tate! Taj dar mi toliko znači da to ne mogu riječima opisati", izjavio je Gailan Mash, kći zatvorenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gailan će ovako izgledati svaki Božić jer joj je tata osuđen na doživotnu robiju. John je u zatvoru zbog ubojstva proveo 24 godine. Svakog Božića svojoj je obitelji slao darove. 

"Ta akcija nije samo stvorila most do naših obitelji nego nam je omogućila i da imamo božićne uspomene", kazao je John Tinsley, bivši zatvorenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas John radi u crkvenoj organizaciji koja je ovaj projekt I pokrenula. Osim darova organiziraju I božićno druženje zatvorenika I njihovih obitelji. 

"Svi zaslužuju drugu priliku, posebice djeca koja nisu ništa kriva i koja nemaju priliku da netko stoji iza njih i kaže im da bez obzira što su njihovi roditelji učinili nešto ružno, u njima ipak još ima dobroga", dodaje Brian Owens, svećenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve funkcionira po principu da oni koji žele mogu finacirati dar za nekog od zatvorenika. Za Gailin i mnogu drugu djecu poput nje, to je uvijek više od samog dara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo