umag - grad rekordera / Božićnica od 4.200 kuna za one s najnižim primanjima: 'Razumijemo potrebe naših umirovljenika'

Božićnice je dobilo 110 umirovljenika, među njima one najviše, od 4.200 kuna, njih 20

22.12.2018.
20:53
VOYO logo

Zbog niskih mirovina umirovljenici teško da mogu uživati u ovim blagdanskim danima. No lakše bi trebalo biti onima iz Umaga. Ovako zvuči kada se izgovara, za hrvatske pojmove, prava božićnica - 4.200 kuna. Toliko su oni s najnižim primanjima dobili od Grada. 

Maji je pao kamen sa srca. Bolesna, s mirovinom koja ni osnovne potrebe ne pokriva, napokon ulazi u bolju godinu. I to zbog božićnice, koju je dobila od Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno mi znači, ja sam već korisnik duže vrijeme, u mirovini sam invalidskoj i penzija mi je malena, tako da mi puno znači što mi Grad Umag pomaže", ispričala nam je Maja Rakoš, umirovljenica iz Umaga.

"Mi cijenimo doprinos naših umirovljenika i razumijemo njihovu potrebu. Tako da smo odlučili da svi oni koji imaju prihod do 800 kuna pomognemo s 4200 kuna, onima čija je mirovina do 1100 kuna, pomognemo s 3000 kuna", kazao je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako redom po razredima. Božićnice je dobilo 110 umirovljenika, među njima one najviše, od 4.200 kuna, njih 20. Inače, u ovoj godini proračun Grada Umaga iznosio je visokih 200 milijuna kuna, ali velik dio izdvojen je za socijalne potrebe.

Jedna od najugroženijih skupina društva, ove će blagdane u Umagu moći bar nakratko uživati. Ako već ne u zasluženoj mirovini, barem u vrijednoj gradskoj pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo