film o gotovini / Branitelji u čudu zbog jednog detalja iz 'Generala': 'O tome smo na početku rata mogli samo sanjati'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Filmovi temeljeni na stvarnim događajima često ne prikazuju vjerno situacije i uvjete kakvi su stvarno bili

29.3.2017.
10:30
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Filmovi temeljeni na stvarnim događajima često ne prikazuju vjerno situacije i uvjete kakvi su stvarno bili. Boljka je to čak i holivudskih filmova, a kako onda prigovora ne bi imali akteri događaja koje dočarati želi film iz hrvatske produkcije.

Konkretno, riječ je o filmu "General" koji se snima prema biografiji Ante Gotovine, a na koji su branitelji našli nekoliko primjedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, ostali su u čudu kada su na fotografijama vidjeli glumce u potpuno novim uniformama koje su hrvatski dragovoljci početkom Domovinskog rata mogli samo sanjati.

"Vidjeli smo da se snima na terenu oko Zadra, navodno akcija 'Maslenica', i onda ugledamo glumca u uniformi kakve su tek nakon rata nosili ročni vojnici Hrvatske vojske. A ja točno znam da smo se mi u Četvrtoj uskladili, od čizama do crvene beretke, tek iza akcije "Maslenica", kad je brigadu preuzeo Damir Krstičević", rekao je za Slobodnu Dalmaciju veteran Četvrte brigade Pavo Gruica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, producent filma Marko Vrdoljak tvrdi da ima puno povjerenje u kostimografkinju.

"Naša kostimografkinja Vedrana Rapić je apsolutno kompetentna, doktorirala je na vojnim i ratnim uniformama i s punim povjerenjem mogu kazati da zna što radi, pazi se na svaki detalj. Ne znam točno iz kojeg dijela snimanja su uniforme o kojima je riječ, ali vjerujte da će se nastojati pratiti i razvoj vojne opreme", rekao je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo