Ironijo, ime ti je 007 / Britanska špijunska agencija na Twitteru 'popratila' Jamesa Bonda

Image

Britanska špijunska agencija nedavno se pridružila Twitteru, a jedan od prvih poteza na toj platformi bio joj je 'followanje' Jamesa Bonda.

17.5.2016.
14:19
VOYO logo

Jedna od vodećih špijunskih agencija u Velikoj Britaniji, GCHQ, aktivirala je svoj profil na Twitteru kako bi, navode, 'mogli raspravljati o važnim pitanjima kao što je britanska sigurnost', piše digitantrends.com.

Račun je aktiviran u ponedjeljak, a već isti dan administratori profila na listu profila koji prate dodali su profil lika Jamesa Bonda, najpoznatijeg filmskog špijuna koji radi za agenxciju M16. Naravno, korisnicima Twittera nije trebalo dugo da ovo ironično 'praćenje' učini viralnim pa je tako internet prepun šala na račun GCHQ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Inače, GCHO je akronim 'Government Communications Headquartersa', agencije osnovane još 1919. godine, sa sjedištem u predgrađu Cheltenhama, koja odgovara 'kraljičinoj vladi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lik je Agenta 007 nešto mlađi pa je tako prva knjiga ispod pera Iana Fleminga izašla 1953. godine, a autor ju je naslovio 'Casino Royale'. Istoimeni film izašao je još 1967. u zajedničkoj režiji petorice različitih redatelja, kada je Jamesa Bonda utjelovio Peter Sellers. Mnogo je pozantija verzija iz 2006. godine, pod redateljskom palicom Martina Campbella, u kojoj se u ulozi Bonda našao Daniel Craig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo