brani se podatkom / Čak 110 hrvatskih državljana na 'listi nepoželjnih' Donalda Trumpa: 'Licemjerno je da zemlja terorizma nije na toj listi'

Image

Na Trumpovoj listi zabrane ulaska u SAD za imigrante nalazi se 110 Sirijaca koji imaju i hrvatsko državljanstvo, no to nije razlog zašto je hrvatskoj državljanki uskraćen ulazak u SAD na aerodromu

31.1.2017.
10:34
VOYO logo

Na Trumpovoj listi zabrane ulaska u SAD za imigrante nalazi se 110 Sirijaca koji imaju i hrvatsko državljanstvo, no to nije razlog zašto je hrvatskoj državljanki uskraćen ulazak u SAD na aerodromu u Los Angelesu, prenosi Večernji.

Jedan od Sirijaca s hrvatskim državljanstvom je i član Glavnog odbora Mosta dr. Nizar Shoukry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Licemjerno je da zemlja koja najviše proizvodi terorizam, kao što je Saudijska Arabija, a čiji su državljani 11. rujna 2001. izveli teroristički napad u SAD-u, nije na Trumpovoj listi", izjavio je Shoukry. 

Ministarstvo vanjskih poslova jučer je priopćilo kako slučaj hrvatske državljanke nije imao veze s odlukom koju je Trumpo potpisao u petak. Prema navodima Večernjaka, Hrvatica koja je doista vraćena u Pariz te joj je oduzeta turistička viza, pokušala je izvesti neku politički motiviranu scenu zbog čega je vraćena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlog nije bila povezanost s nekom od sedam zemalja s liste zabrane, a to su Irak, Iran, Sirija, Sudan, Libija, Somalija i Jemen", pišu.

Donald Trump se, s druge strane, brani podatkom kako je "samo od 109 od 325 tisuća ljudi zadržano na ispitivanju", a to je ujedno objavio i na svom Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo