ogromna zapljena / Carinici u pariškoj zračnoj luci zaplijenili 136 kg slonovače iz Konga

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ovo je najveća zapljena 'bijelog zlata' od prosinca 2006. Cijena sirove slonovače na crnom tržištu u Aziji utrostručila se zadnjih godina, skočivši s 500 eura za kilogram na 1500

11.6.2015.
13:21
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Carinici u pariškoj zračnoj luci Roissy otkrili su 136 kg sirove slonovače u kutijama koje su iz Demokratske Republike Konga putovale u Vijetnam, priopćile su u četvrtak francuske vlasti.

Pregledavajući teret policija je 27. svibnja pronašla desetak slonovih kljova izrezanih na 37 komada. Dijelovi su bili sakriveni ispod aluminijskih ploča, najvjerojatnije kako ne bi bili vidljivi detektorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je najveća zapljena "bijelog zlata" od prosinca 2006. Djelatnici Državne uprave za obavješćivanje i carinsku istragu (DNRED) zaplijenili su tada 600 kg sirove slonovače.

Slonove kljove se gotovo redovito iz srednje i zapadne Afrike (DRK, Kamerun) šalju u Aziju, napose Kinu i Vijetnam, navodi carinska služba. Cijena sirove slonovače na crnom tržištu u Aziji utrostručila se zadnjih godina, skočivši s 500 eura za kilogram na 1500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo