'slavni' zločinac / Charles Manson u oporuci ništa nije ostavio svojoj djeci: sve ostavio svom prijatelju s kojim se dopisivao

Image
Foto: Youtube Screenshot

Prošli tjedan objavljena je vijest o smrti zloglasnog ubojice Charlesa Manson, a sada je otkriveno što stoji u njegovoj oporuci i kome je ostavio sve što je posjedovao, kao i svoje tijelo

27.11.2017.
7:26
Youtube Screenshot
VOYO logo

Vođa kulta iz 1960-ih godina koji je osuđen za niz ubojstava, Charles Manson, sve što je posjedovao ostavio je svojem prijatelju s kojim se dopisivao, dok svoje bivše žene i djecu nije u oporuci ni spomenuo, piše Mirror.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Mansonovoj oporuci stoji datum 14. veljače 2002., a u njoj piše da navodno sav svoj imetak, uključujući i vlastito tijelo, ostavlja Matthewu Robertsu, s kojim se dopisivao od 1997. godine. 

U oporuci je Manson izostavio svu svoju djecu, bivše žene, obitelj, svojtu, prijatelje, zatvorenike, odvjetnike, policiju, zatvorske čuvare i državu Kaliforniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manson je umro u 83. godini u zatvoru, a vjeruje se da je tijekom svog boravka u zatvoru zaradio 250.000 dolara i to naplaćivanjem prava na svoje fotografije koje su se godinama koristile za tiskanje na majicama, te od prodaje svojih umjetnina.

Njegov prijatelj Ben Gurecki za The Sun je rekao da Roberts nije samo nasljednik, već i Mansonov izgubljeni sin, no ta tvrdnja nikad nije dokazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manson i Roberts godinama su se dopisivali, a Roberts mu je prvi put pisao, kako kaže, iz znatiželje, a nakon 50 pisama konačno je dobio odgovor 1997. godine.

Nakon toga su nastavili komunicirati putem telefona, a Roberts ga je i posjećivao u zatvoru. Prvi su se put upoznali 2002. godine, a posljednji put su se vidjeli 21. listopada, samo mjesec dana prije Mansonove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manson je sam napisao oporuku, a svjedok je bio jedan od zatvorenika.

Roberts sada do 29. studenog može preuzeti Mansonovo tijelo, koje mu po oporuci također pripada, a ako to ne učini, kremirat će ga država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporuku je objavila webstranica TMZ, a u njoj piše i da Manson Robertsu ostavlja i svoj "ekskluzivni glazbeni katalog".

Pretpostavlja se da je Manson zaradio 10 centi za svaku majicu koja je prodana s njegovim likom, a riječi "Charlie don’t surf" proslavio je film Apolikalipsa danas, na kojima je također zarađivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove su umjetnine prodavane putem interneta, a napisao je i velik broj pjesama uključujući i jednu koju su snimili Beach Boys, ali ta pjesma nikad nije izdana.
1970. je Manson izdao i album, a preostali članovi njegovog kulta kojeg je zvao "Obitelj Manson" izdali su dva CD-a s njegovim radovima.

Navodno je snimio akustični album 2010. godine, kojeg je dijelom producirao Harry Rollins, piše Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo