Pseći Božić / Crveni alarm u skloništu za nezbrinute životinje: iz Dumovca pozivaju građane da udome pse

'Imamo kapacitet oko 170 pasa, sada smo ga prešli za skoro 20 i još treba uzeti u obzir da je oko 50 pasa na čuvanju', ističu iz skloništa, čiji kapaciteti nisu dovoljni za sve napuštene životinje

21.12.2017.
18:18
VOYO logo

Crveni alarm upalio se u skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba. U Dumovcu je trenutačno smješteno znatno više pasa nego što su kapaciteti skloništa. Psi su u otvorenim boksovima, hladno je pa iz Dumovca pozivaju sugrađane da im pomognu udomljavanjem.

Život iza rešetaka, u zatvorenom, a na hladnom. Iki je tek dva mjeseca. Ostavljena je s troje braće i sestara na zagrebačkom Bukovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je jedna od oko 190 pasa koliko je trenutno na skrbi u skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Mi smo inače kapaciteta oko 170 pasa, sada smo ga prešli za skoro 20 i još treba uzeti u obzir da oko 50 pasa je na čuvanju, na privremenom udomljenju", kazala nam je Tihana Pevec, edukatorica u skloništu Dumovec.

Zato iz Dumovca apeliraju na one koji su već razmišljali udomiti psa to urade ovih blagdana.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi praznici su sada dobra prilika dok je obitelj na okupu, dok su praznici i godišnji odmori da obitelj uzme psa i da se naviknu malo jedni na druge", ističe edukatorica.

Svaki od pasa koji se nalaze skloništu ima svoju tužnu priču. Strah u Frodovim očima najbolje pokazuje kakav je život ničijeg psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je pesek koji došao prije nekih mjesec i pol dana u sklonište. Imao je tešku priču, bio je potpuno ostao bez dlake, imao je tu bolest kože demodikozu, ali se u ovih mjesec i pol dana super oporavio i sad je spreman za udomljenje. Pas Frodo mislim da bi bio idealan za neku obitelj sa nekim većim dvorištem di bi se on možda mogao istrčati. Čak mislim da ne bi bilo problema i da su djeca u pitanju jer stvarno je dobar s ljudima i nemamo nikakvih problema s njim", kazao nam je Tomislav Dugan, veterinarski tehničar u skloništu Dumovec.

Iako je ovo blagdansko vrijeme idealno za proširivanje obitelji novim bićem, iz Dumovca upozoravaju da životinje nisu pokloni za pod bor. Onil je, iz drugih razloga, ponovno u Dumovcu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlasnica mu se razboljela, završila je u bolnici pa je od prije nekih deset dana opet došao u azil. On sada traži novog vlasnika. Stvarno je jako dobar, umiljat pas. Manje je pasmine što znači da bi mogao ići u stan što danas ljudi više-manje vole.", otkrio nam je veterinarski tehničar u skloništu Dumovec Tomislav Dugan.

Sigurno je - sreću ne možemo kupiti, ali je možemo udomiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo