'ganuo me u dušu' / 'Da je više takvih, svijet bi bio ljepši': mladić prije 10 godina razbio Zagrepčanki prozor, neki dan se vratio i ispričao

Image
Foto: Ilustracija / Thinkstock

'O mladima se često mogu čuti loše stvari, da su svakakvi, da piju, puše i drogiraju se, no ovo je stvarno odlično. Taj dečko je svijetli primjer drugim mladim ljudima'

18.3.2018.
9:46
Ilustracija / Thinkstock
VOYO logo

Prije deset godina na Silvestrovo, tri su mladića snježnom grudom razbili prozor u prizemlju kuće u zagrebačkoj Dubravi da bi neki dan, točnije u četvrtak, jedan od njih pokucao Luciji Felbar (68), ispričao se i ponudio novac za davno obavljeni popravak razbijenog prozora. 

"Ganuo me u dušu. Ni u snu nisam očekivala ovakvo nešto, da ću nakon deset godina doživjeti da netko dođe i ispriča se. Pa to je predivno. Plakala sam kao kišna godina. Te stare godine bila sam sama doma. Odjednom sam čula prasak i lom stakla. Tri mladića od otprilike petnaest godina gađali su kuću grudama, a jedna je doletjela u prozor i razbila ga", prisjetila se Lucija za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je nakon incidenta bila jako tužna, ali ne zbog razbijenog prozora već jer je bila zima i blagdani pa nije mogla pronaći majstora koji je radio. Prozor je morala zalijepiti selotejpom te ga je nakon nekoliko dana dala popraviti. I onda je, kaže, sve to ostavila za sobom. No, u četvrtak je stigao jedan od mladića i pitao ju je li prije deset godina imala razbijen prozor. 

"Tad mi je priznao da je on taj koji mi je razbio prozor. Rekao je da ga peče savjest, da bi se htio ispričati i odužiti te mi platiti štetu jer je sad u financijskoj mogućnosti. Zanimljivo, razgovarali smo baš pred ovim prozorom jer inače ne puštam nepoznate u kuću. Potpuno su me preplavile emocije. Ne poznajem ga inače, no uljepšao mi je dan. O mladima se često mogu čuti loše stvari, da su svakakvi, da piju, puše i drogiraju se, no ovo je stvarno odlično. Taj dečko je svijetli primjer drugim mladim ljudima", ispričala je Lucija pa nadodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od srca mu veliko hvala, neka samo ostane tako dobar. Da je više takvih, svijet bi bio ljepše mjesto."

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo