MOOOOOLIM!? / Direktov pregled tjedna: Gradonačelnik laže da je vegan, kako bolje upoznati Stepinca i kako osigurati mir u svinjcu

Težak skandal u New Yorku, njihov novi gradonačelnik, Eric Adams, drugi crni gradonačelnik New Yorka, karizmatični vegan, zapravo uopće nije vegan

12.2.2022.
7:30
VOYO logo

Hrvatska je ovaj tjedan zabilježila još jedan velik uspjeh. Vlada, koja je gastarbajterima ponudila 200.000 kuna da se vrate kući, svojom je mjerom uspjela zainteresirati jednu jedinu osobu.

Od 300 tisuća koji su odselili. Premda očekuju da će se javiti još 4499 građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poticaji ih neće vratiti

Ako netko iz Vlade gleda, možda da posluša u čemu je problem:

"Smatram ovu mjeru jednim bezobraznim udarcem za sve one koji ostaju u Hrvatskoj, rade i trude se usprkos svemu. Razmislila bih o povratku u Hrvatsku jedino kad bi se novci uložili u borbu protiv korupcije, u borbu protiv nepotizma", rekla je Eva Feldman iz Lisabona u Portugalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam 10 godina obrtnica u Hrvatskoj i to je jedno užasno iskustvo. Bespovratne poticaje ne bih nikad prihvatila, za jedne takve u Hrvatskoj sam bila i jamac i na kraju, zato što biznis nije opstao uzeli su nam i poticaj i 2000 eura kamate", ispričala je Ana-Marija Hota iz Dublina u Irskoj.

Image
Mooooolim!? /

Direktov pregled tjedna: Samo jedna generalica u HV-u, Hernadi na slobodi, a 45 dana zatvora dobila žena koja je muža poslala u k...

Image
Mooooolim!? /

Direktov pregled tjedna: Samo jedna generalica u HV-u, Hernadi na slobodi, a 45 dana zatvora dobila žena koja je muža poslala u k...

Borba s hakerom

Danima je trajala  dramatična kriza s hakerom, koji je od A1 ukrao podatke 100.000 korisnika. Kriza je završila sinoć: haker nije dobio pola milijuna dolara u kriptovalutama, nego je objavio podatke. Premda nitko ne zna gdje niti ih je itko vidio niti je zapravo jasno što će nekome ti podaci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od stvari koju može napraviti je krađa identiteta ili prodaja informacija na crnom tržištu što je dosta isplativo. Krađa identiteta je zanimljiva jer je moguće napraviti kriminalne radnje kao druga osoba no tu ne bi išao u više informacija da ne dam nekome ideju", objašnjava Leon Juranić, bijeli haker.

Macron i Putin

Ni o čemu se prošli tjedan nije pričalo kao o sastanku Vladimira Putina i Emmanuela Macrona. Ali ne zato što su u pet sati razgovora nešto važno rekli ili zato što je Putin kakti Macronu obećao deeskalirati krizu. Nego zato što su sjedili kao ruski car i francuski kralj prije 500 godina: jedan od drugog udaljeni četiri metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internet je eksplodirao: od memovai ruganja, svi su se pitali je li to Putin svijetu poručuje da si nisu bliski.

Ali danas smo saznali i razlog ovoj bizarnosti. Macron Rusima nije htio dati svoj DNA, piše Reuters. Da, da, francuski predsjednik nije htio pristati na PCR test koji će mu napraviti Rusi. Jer testiranje je, barem kad se provodi u Moskvi sigurnosno pitanje. Nije jasno čega se točno boji Macron, možda da ga Rusi ne kloniraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veganski gradonačelnik koji jede ribu

Težak skandal u New Yorku. Njihov novi gradonačelnik, Eric Adams, drugi crni gradonačelnik New Yorka. Karizmatični vegan, bivši policajac, koji plaću prima u kriptovalutama, koji tvrdi da Amerikancima više štete čini hrana nego zatvori, koji je uveo obavezne veganske petke u škole,  zapravo uopće nije vegan. Saznalo se Adams mrtav hladan po restoranima jede ribu.

Da, on je vegan koji povremeno jede ribu, ali nemojte pobrkati stvari. Biti vegan ne znači jesti veganski. Biti vegan znači reći svima da si vegan, tako da tehnički gledano, čovjek je u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je ono što je super kod New Yorka. Nesavršeni smo, savršeno nesavršeni. Možete se deklarirati kako želite u New Yorku, bilo to istinito ili ne. Nije bitno. Shvaćate? Zato veganski gradonačelnik nije vegan. I zato se New York Jets mogu nazivati klubom američkog nogometa. 

Silovanje u Metaverzumu

Facebookom možda vlada mržnja i vrijeđanje, ali zato sada imamo Metaverzum, gdje je moguće i seksualno zlostavljanje i virtualno silovanje. Da, to se stvarno događa. Jedna je psihoterapeutkinja iz Londona ispričala svoje šokantno iskustvo: grupnog silovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući prekrasnim tehnološkim dostignućima i Marku Zuckerbergu, osjećala se kao da joj se to doista dogodilo. Četvorica muškaraca napala su je čim je ukoračila u meta svijet, prvo su je vrijeđali, onda virtualno silovali i to fotografirali. Da bi joj na kraju rekli: nemoj se praviti da ti se nije svidjelo.

Meti je žao, kao što im je uvijek žao za sve loše što uzrokuju, premda ovo nije prvi put. Osmislili su novi alat osobnih granica, dakle avatar će od avatara biti udaljen ne baš kao Macron od Putina ali jedan metar. Osmislili su i sigurnu zonu, i aktiviranje mjehurića kad se netko osjeti ugrožen. Vidjet ćemo hoće li biti od koristi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvoren najstariji pub na svijetu

Korona je ubila najstariji pub na svijetu. 1200 godina uspješno je radio Ye Olde Fighting Cocks u St Albansu, ime je dobio jasno je po borbama pijetlova.

Gazda kaže da nemaju izbora, pandemija ih je uništila. Pokrenuta je i peticija da se pub spasi. Tvrde, da je otvoren 793. godine, a kuća kakva je sada izgrađena je u 11 stoljeću. Iako tvrde da su najstariji pub na svijetu, a neko su vrijeme bili i u Guinnessovoj knjizi rekorda, izbrisani su jer za to jednostavno nema dokaza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Upoznaj Stepinca'

Ako se nakon ovih teških vijesti samo želite malo opustit možda najbolje da zaigrate novu hit društvenu igru - Upoznaj Stepinca.

Dakle, igra ima 448 kartica s pitanjima o blaženom Alojziju. Pitanja se tiču različitih faza njegova života: od vojne službe preko ređenja, svećeničke službe do kraja ovozemaljskog života, koji, jasno, nije kraj igre. Posebno su zanimljiva pitanja iz doba kad je imao zaručnicu pa ćete tako saznati da ga je ona zvala zaručnikom ledena srca, ali i da su ga Krašićka djeca zvala Isus s bombonima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igru su osmislili vjeroučiteljica Tihana Opetuk Živković u suradnji s učiteljicom Elenom Tičinović i svećenikom Vladimirom Drnetićem

Spej za smirivanje svinja

Ako imate problem s tučnjavama vaših praščića u svinjcu, više nemajte brige. Sve što vam treba je sprej. Agroklub Srbija za samo 1500 srpskih dinara prodaje sprej za sprečavanje tuča u svinjcu, koji ne služi samo za svinjac, nego i za kokošinjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprej smanjuje miris hormona u zraku i tako smiruje životinje. Za malo agresivnije svinje, dostupan je i sprej protiv kanibalizma. Na uputstvima lijepo piše: prskati dva puta na dan, dok se u svinjac ne vrati mir. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo