Finalisti Europavoxa / Dobra glazba daleko se čuje: INmusic festival podržava mlade domaće glazbene snage!

Image
Foto: Inmusic

INmusic je spremio najveće izdanje dosad, a među brojnim zanimljivostima koje festival nudi, svakako su vrijedni spomena i projekti čiji je INmusic festival partner već nekoliko godina

15.5.2018.
12:50
Inmusic
VOYO logo

Impresivan glazbeni program INmusic festivala #13 je i službeno u cijelosti poznat, puštene su u prodaju i jednodnevne ulaznice za festival, a sve smo bliže našem najvećem opein air festivalu! INmusic je spremio najveće izdanje dosad, a među brojnim zanimljivostima koje festival nudi, svakako su vrijedni spomena i projekti čiji je INmusic festival partner već nekoliko godina.

Jedan od spomenutih projekata je i Europavox projekt. Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom sufinanciran je od strane Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi. Europavox okuplja partnere iz sedam europskih država i najvažnije glazbene promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem poticanja razmjene suvremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Europe, razvijanju inovativnih pristupa na području europske glazbene industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne europske baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coaching program Europavox projekta će biti predstavljen na Europavox festivalu u Francuskoj, a radi se o sjajnoj prilici za bendove da razviju karijeru izvan matične države. Bendovi će imati priliku predstaviti svoj rad žiriju sastavljenom od profesionalaca iz glazbene industrije iz svih dijelova Europe. Samo 7 od 14 odabranih bendova imat će priliku sudjelovati u coaching programu koji traje nešto više od godine dana, a koji uključuje razvijanje karijere u vidu PR-a, bookinga i sudjelovanja na festivalima koji su partneri Europavox projekta.

Image
Foto: Inmusic
Image
Foto: Inmusic

Odabrani bendovi će tako surađivati s čitavom profesionalnom mrežom Europavoxa. Hrvatski finalisti Europavox coaching programa koji će se predstaviti na Europavox festivalu u francuskom Clermond Ferrandu su Them Moose Rush i Tyger Lamb, a savršeno zagrijavanje će im biti nastup na INmusic festivalu #13!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Them Moose Rush svrstavaju se među od najjače mlade snage hrvatske scene, a publiku su osvojili u kratkom vremenu unatoč činjenici što iza sebe imaju svega jedan album i dva EP-a. Ovi sjajni momci u ožujku ove godine su objavili i drugi studijski album "Don't Pick Your Noise", koje je oduševio publiku i kritiku daleko izvan granica Hrvatske. Da su sve jače ime i na europskoj sceni dokazuje i činjenica da su nastupali po klubovima i festivalima u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj, a uz mogućnosti koje im otvara Europavox projekt ovom trojcu smiješi se sjajna budućnost.

Image
Foto: Inmusic
Image
Foto: Inmusic

Tyger Lamb je četveročlani bend iz Zagreba osnovan krajem 2016. godine. Nakon što su pod utjecajem bluesa, surfa, soula, duba i drugih stilova spašenih od zuba vremena mutirali u jedno biće, u svibnju 2018. na svijet donose kroniku svog rođenja, "Born into This". Dok se Blake i Bukowski okreću u grobu, Tyger Lamb laje na mjesec, a priča i u snu. Iako su još mladi, vole sve što vole stari i poštuju narodne običaje, slobodno ih pozovite u svoju krčmu – ova talentirana četvorka zaslužuje vašu pažnju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim sjajnim bendovima želimo svu sreću, a veselimo se i njihovom nastupu na ovogodišnjem INmusic festivalu, gdje će svirati uz bok najvećim svjetskim glazbenim imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo