23 kn/h / Dobra prilika za zaradu ili prebizarno? KBC traži studente za obavljanje iznimno neobičnih zadataka

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Poslovi se neće obavljati samostalno, već isključivo uz bolničko osoblje

27.9.2018.
18:30
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

U osječkom Studentskom centru objavljen je oglas za posao KBC-a Osijek u kojem se traži 15-ak redovitih studenata za obavljanje težih fizičkih poslova u bolnici. Dok neki smatraju da je riječ o bizarnom poslu, a drugi, pak, vide dobru priliku za zaradu.

Naime, studenti bi od listopada pa idućih šest mjeseci radili kao nosači i vozači bolesnika i umrlih u krugu bolnice; s ekipom majstora na održavanju, čišćenju i prenošenju materijala; na poslovima utovara i istovara u skladištu arhive, u praonici rublja, a prema potrebi i u kuhinji, saznaje Glas Slavonije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za satnicu od 23 kune radilo bi se osam sati dnevno, najčešće od 6 do 14 sati, ali od studenata očekuju fleksibilnost ako bi im bili potrebni i u poslijepodnevnim i noćnim satima u redovnom radnom vremenu KBC-a od 0 do 24 sata.

Iako je mnogima ovo svakidašnji oglas, rukovoditelj SC-a tvrdi da je riječ o uhodanoj praksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Studenti te poslove rade već gotovo tri godine, a kako velik broj njih zbog završetka studija uskoro gubi pravo na rad, tako i prestaje raditi, pa KBC sada popunjava upražnjena mjesta. Zapravo smo jako zadovoljni interesom", je komentirao rukovoditelj Studentskog servisa Tihomir Milinović.

Naglašava kako ove poslove neće raditi samostalno, već isključivo uz bolničko osoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teži uvjeti za osrednju satnicu 

Za obavljanje ovih poslova morate biti redovan student i imati dobru tjelesnu spremnost i kondiciju, koncentraciju, urednost i suradnju s bolničkim osobljem te strpljivost u radu s bolesnicima. Uz to, obavezan je liječnički pregled kojeg plaća poslodavac te je potrebno odslušati i položiti zaštitu na radu te odslušati predavanje intrahospitalnih infekcija.

Rukovoditelj Studentskog servisa smatra da je satnica ipak osrednja s obzirom na sve uvjete rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na to što se radi, treba imati strpljenja i živaca. Do sada su studenti i poslodavac, ali i pacijenti, bili zadovoljni. Najčešće su radili studenti viših godina ili apsolventi koji lakše mogu prilagoditi vrijeme potrebama poslodavca. Radi se najčešće u prvoj smjeni radnim danima kada je najviše posla, no neki studenti tražili su rad u noćnoj ili poslijepodnevnoj smjeni i vikendima, zbog obaveza na fakultetu, ali i manje količine posla. Bolnica im je u kombiniranju smjena izlazila u susret", rekao je Milinović.

Kako piše Glas Slavonije, poslove nosača bolesnika i umrlih do sredine 2016. godine obavljali su uz bolničko osoblje i zatvorenici (na probaciji) kroz rad za opće dobro, a otada to rade studenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo