sve brižno prate / Dok argonauti veslaju, obitelji u Bjelovaru strepe: 'Stalno su mi na pameti. Kako im ide, jesu živi...'

Argonauti su veslali i noćas, pa su umjesto na Pelješac došli do Hvara

20.10.2020.
19:38
VOYO logo

Treći je dan otkako se ekipa bjelovarskih entuzijasta otisnula od obale s namjerom da preveslaju Jadran.

Noćas nisu spavali nego su veslali i tako produžili planiranu rutu za 30 kilometara. Svaki njihova zaveslaj brižno prate i njihove obitelji u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ribnjaku nedaleko od Bjelovara su počeli prije nekoliko godina, a pogledajte ih danas - preveslavaju Jadran u kanuu šestercu. Jutros su im podršku došli dati i dupini.

Argonauti su veslali i noćas, pa su umjesto na Pelješac došli do Hvara. Jučer su dakle krenuli sa Šipana, prošli planirano stajalište Lovište i doveslali do Ščedra na Hvaru - ukupno 110 kilomatara u komadu. Od planiranih 650, prešli su 390 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obiteljima se u Bjelovar javljaju kad imaju signala.

"Bilo je fenomenalno do prije pola sata. Pukla je sajla od kormila."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnije pitanje od sajle, kapetan Tomislav imao je za sina.

"Kako škola? Ide, nećemo o tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali zato jesu o vremenu, valovima i žuljevima.

"Jako sam ponosan. Na početku sam mislio da su ludi. Jer ipak veslati po moru i cijeli Jadran preveslati je meni jako nezamisliva ideja", kaže sin od kapetana Frano Smrček

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ih pratio od prvog dana. Oni su počeli na jednom mom ribnjaku, dao sam im bačve i to su si napravili i tako su počeli na tom malom ribnjaku", ističe tata od kapetana Milan Smrček.

Dozvola i podrška

Treninge na suhom odradili su u teretani koju vodi jedan od veslača. Sada je posao prepustio djevojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trema mi je, stalno su mi na pameti. Jesu li dobro, kako im ide, jesu živi. Pratim koliko god mogu, čujemo se dosta često. Šta kaže kad se javi? Da je gladan, da je jako umoran i da ga sve živo boli, ali da su ekipa i da moraju izdržati", govori nam djevojka od veslača Tijana Teklić

Svaki njihov zaveslaj ne mogu pratiti uživo i tako ih bodriti, ali dresovi Argonauta nose se u Rovišću odakle je jedan od veslača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo nas je i strah pošto su i oni sami u nekakvim novim situacijama. Nisu baš neki moreplovci i nisu baš upoznati s morem koliko s ribnjakom. Malo se bojimo za njega, čuli smo se jutros i kaže da ga bole ramena", kaže supruga od veslača Maja Dragić

"Molit ću dragog Boga da preplivaju to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Argonauti prije svake svoje veće pustolovine svoje supruge i djevojke izvedu na večeru, a onda grupno zatraže dozvolu i podršku - tako je bilo i za osvajanje Jadrana.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo