NAJBOLJI NA SVIJETU / Država 'časti' kupce električnih vozila: Priuštite si Teslu ili jedan od ovih automobila!

Image

'Za električne automobile na raspolaganju je i do 80 tisuća kuna'

24.5.2019.
14:26
VOYO logo
Image

Razmišljate o kupnji električnog automobila? Ovo je deset najboljih na svijetu!

Image

Razmišljate o kupnji električnog automobila? Ovo je deset najboljih na svijetu!

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 22. svibnjem otvorio je prijave za sufinanciranje električnih vozila pravnim osobama. Prijave traju do 31. prosinca. Riječ je o ukupno 17, 5 milijuna kuna kojima se sufinancira nabava eko vozila i to s do 40 posto investicije, odnosno, maksimalno do 400 tisuća kuna po korisniku. Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti lokalne jedinice, tvrtke, obrtnici i sve neprofitne organizacije osim udruga...

"Nabaviti se može jedno ili više vozila pa će se tako za nabavu od 5 do 15 električnih bicikala moći dobiti do 5.000 kuna po biciklu, a za električne skutere, motocikle i četverocikle na struju do 20 tisuća kuna. Do 40 tisuća kuna dostupno je za plug-in hibridneautomobile te vozila N1 kategorije s pogonom na stlačeni prirodni plin ili ukapljeni prirodni plin", navodi se iz Fonda i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za električne automobile na raspolaganju je i do 80 tisuća kuna, a za vozila N2, N3, M2 ili M3 kategorije do čak 400 tisuća kuna, što je ujedno i maksimalni iznos poticaja po korisniku. Kao i dosad, sufinanciraju se isključivo nova vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bio korišten. U slučaju odobravanja poticaja, vozilo se treba nabaviti u roku od 12 mjeseci."

Pohvalili su se i da je od 3. travnja, kad je objavljen javni poziv za građane, pristiglo više od 2400 zahtjeva, a odobreno je sufinanciranje za kupnju 846 vozila, od čega 168 osobnih automobila, 482 električna bicikla te 196 motocikala i ostalih vozila L kategorije. Dakle, interes za električnim vozilima svih vrsta postoji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni su to i u najvećim kompanijama svijeta, pa se tako BMW odlučio prestati proizvoditi sportske modele kako bi se okrenuoproizvodnji električnih automobila. I bez obzira što trenutno takva vozila koštaju 130 tisuća kuna i više, s vremenom će cijene pasti. Ali, neovisno o padu, dugoročno se isplate jer s njima više nema potrebe za fosilnim gorivima, čije cijene već predugo idu u nebesa pa vozačima i prijevoznicima izazivaju noćne more.

A ako vas zanima deset trenutnonajboljih električnih automobila na tržištu, pogledajte >>>> našu galeriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo