Prekrasan grad ne miruje / Dubrovnik kao filmska kulisa: Snima se nastavak poznatog flima, a najesen i serija svjetske produkcije

Iz pandemije i glumci i statisti, pa i građani izvlače ono najbolje

26.9.2020.
10:10
VOYO logo

Iako je turistička sezona ove godine slabija, na krajnjem jugu otvorila je nove stare mogućnosti. 

Dubrovnik je ponovno postao filmska kulisa. Na zidinama, na Porporeli, ispod Pila i na starim gradskim ulicama snima se znanstvena fantastika. Okupila je više stotina statista, a dubrovačke hotele ostavila otvorenima. No, snimanju tu nije kraj. I ove jeseni Dubrovnik očekuje holivudske zvijezde. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film američko-hrvatske produkcije - Otočanin dva, Dubrovnik će pretvoriti u fiktivni grad Argos.   

"To je nastavak filma koji smo snimali 2018. godine. To je znanstvenofantastični film smješten u apokaliptično vrijeme", rekao je Matthew Zamias, producent. .

"Imamo finu obiteljsku priču koja je stavljena između dide i unuka gdje unuk spašava svijet", kazao je Neb Chupin, glavni producent .  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80-ak članova filmske ekipe i gotovo dvije stotine statista posljednje scene snimalo je na jednoj od najljepših dubrovačkih lokacija. Iz pandemije su uspjeli izvući ono najbolje. 

"Zbog toga što nema turista i što je lakše pristupiti nekim lokacijama i snimati na njima kao što vitide oko nas. To je najpovoljnija stvar toga, a ostalo naravno i za kadrove i ljude koji rade na filmu", rekao je Tomislav Tepšić, producent. 

"Sve ide po svom toku. Grad je fantastičan. Mislim, sve su fantastične lokacije jedne od najboljih u Europi", rekao je Domagoj Mažuran, redatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HVALEVRIJEDNO /

Hrvatska pokazuje svoje zajedništvo! Pogledajte video koji će vas potaknuti da budete bolji ljudi

Image
HVALEVRIJEDNO /

Hrvatska pokazuje svoje zajedništvo! Pogledajte video koji će vas potaknuti da budete bolji ljudi

I glumci su u Dubrovniku spojili ugodno s korisnim.

"To je kao pola odmor, pola poslovna okolina. Volim raditi ovdje, vrijeme je doista lijepo i volim to. Film dobro napreduje", rekao je Marco Ilso, glavni glumac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je i dubrovačkom poznom ljetu jer ova je ekipa jedna hotelska vrata ostavila otvorenima. 

"Ostvarili smo otprilike tisuće noćenja. Bilo je njih oko 55 koji su dolazili, odlazili i boravili ovdje", kazao nam je Tom Zovko, generalni menadžer hotela u Dubrovniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmora neće biti ni ove jeseni. Stari bedemi ponovno će postati kulise. 

"Nova filmska produkcija kreće za desetak dana, sa dvije iznimno velike holivudkse zvijezde. Očekuje nas još jedno snimanje HBO-ove serije", rekao je Mato Franković (HDZ), gradonačelnik Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak filmskih ekipa, Dubrovniku bi već sljedeću sezonu mogao donijeti i nove, radoznalije, za ovu sezonu - neprežaljene turiste. 

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo