Innovators under 35

Dvojica mladih hrvatskih inovatora nominirana za najpoznatiju nagradu na svijetu koju dodjeljuje MIT

'Innovators under 35 proteklih godina na svjetskoj razini osvajali su Mark Zuckerberg, Larry Page, Jonathan Ive, Max Levchin… Čak i da ne osvojimo nagradu - sama nominacija je već čudo'

Image

Dvojica mladih hrvatskih inovatora nominirana za najpoznatiju nagradu na svijetu koju dodjeljuje MIT

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Vijesti.hr/ 20.3.2018. u 21:44

"Nominiran za jednu od najpoznatijih nagrada na svijetu jednog od najpoznatijih sveučilišta na svijetu – MITa. I to baš od strane njih – naišli su na postove Includea na Linkedinu i jako brzo skopčali da se ne radi samo o klupi za punjenje mobitela. Innovators under 35 proteklih godina na svjetskoj razini osvajali su Mark Zuckerberg, Larry Page, Jonathan Ive, Max Levchin… Čak i da ne osvojimo nagradu - sama nominacija je već čudo", pohvalio se Ivan Mrvoš na svom Facebooku, inače mladi solinski poduzetnik i student splitskog FESB-a.

Ivan Mrvoš osnivač je i direktor tvrtke Include koja razvija inovativna hardverska i softverska rješenja. Tvrtka je poznata po proizvodnji pametnih klupa Steora koje omogućuju punjenje gadgeta, pristup internetu te rade u pomoć solarne energije.

Nedugo nakon te objave, oglasio se i drugi hrvatski inovator, 20-godišnji Albert Gajšak koji je nominiran za istu nagradu. Poznat je po svojoj DIY ("uradi sam") igraćoj konzoli "MakerBuino" - proizvod se sastoji od elektroničkih komponenata, a kupac pomoću uputa sam sastavlja i dolazi do finalnog proizvoda. Tom inovacijom osvojila je kako naša, tako i strana tržišta te tako priskrbila Albertu titulu jednog od boljih mladih inovatora u Hrvatskoj.

Vijesti.hr/ 20.3.2018. u 21:44

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Kakav je to krivi spoj, pas je njen, a ti si moj?': JOŠ 20 stihova koje krivo pjevamo cijeli život

Više s weba