Innovators under 35 / Dvojica mladih hrvatskih inovatora nominirana za najpoznatiju nagradu na svijetu koju dodjeljuje MIT

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

'Innovators under 35 proteklih godina na svjetskoj razini osvajali su Mark Zuckerberg, Larry Page, Jonathan Ive, Max Levchin… Čak i da ne osvojimo nagradu - sama nominacija je već čudo'

20.3.2018.
21:44
Ivo Cagalj/PIXSELL/Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
VOYO logo

"Nominiran za jednu od najpoznatijih nagrada na svijetu jednog od najpoznatijih sveučilišta na svijetu – MITa. I to baš od strane njih – naišli su na postove Includea na Linkedinu i jako brzo skopčali da se ne radi samo o klupi za punjenje mobitela. Innovators under 35 proteklih godina na svjetskoj razini osvajali su Mark Zuckerberg, Larry Page, Jonathan Ive, Max Levchin… Čak i da ne osvojimo nagradu - sama nominacija je već čudo", pohvalio se Ivan Mrvoš na svom Facebooku, inače mladi solinski poduzetnik i student splitskog FESB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Mrvoš osnivač je i direktor tvrtke Include koja razvija inovativna hardverska i softverska rješenja. Tvrtka je poznata po proizvodnji pametnih klupa Steora koje omogućuju punjenje gadgeta, pristup internetu te rade u pomoć solarne energije.

Nedugo nakon te objave, oglasio se i drugi hrvatski inovator, 20-godišnji Albert Gajšak koji je nominiran za istu nagradu. Poznat je po svojoj DIY ("uradi sam") igraćoj konzoli "MakerBuino" - proizvod se sastoji od elektroničkih komponenata, a kupac pomoću uputa sam sastavlja i dolazi do finalnog proizvoda. Tom inovacijom osvojila je kako naša, tako i strana tržišta te tako priskrbila Albertu titulu jednog od boljih mladih inovatora u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo