SAD JE NA POTEZU EU / Europljani su rekli svoje: Većina ispitanika želi da se ukine pomicanje sata

Image
Foto: Thinkstock

Većina od tih 80 posto koji su se izjasnili za ukidanje pomicanja sata želi da trajno ostane računanje po ljetnom vremenu

29.8.2018.
18:04
Thinkstock
VOYO logo

Više od 80 posto od ukupno 4,6 milijuna ljudi čiji su odgovori prikupljeni u sklopu javnog savjetovanja koje je provela Europska komisija izjasnilo se za ukidanje pomicanja satova dvaput godišnje, odnosno za odustajanje od ljetnog i zimskog računanja vremena te za prelazak na samo jedno, cjelogodišnje računanje vremena, objavili su njemački mediji pozivajući se na neslužbene izvore, piše Večernji list.

U Europskoj komisiji nisu željeli ni potvrditi ni demantirati taj rezultat, samo su ponovili ono što su objavili 17. kolovoza, nakon što je javno savjetovanje završilo, a to je podatak o ukupno 4,6 milijuna sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Mislite da treba ukinuti pomicanje sata? EU je pokrenula anketu, još imate malo vremena za glasanje

Drugim riječima, to što se 80 posto sudionika javnog savjetovanja izjasnilo za ukidanje pomicanja satova ne znači automatski da će Europska unija odustati od tradicionalnog režima ljetnog i zimskog računanja vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina od tih 80 posto koji su se izjasnili za ukidanje pomicanja sata želi da trajno ostane računanje po ljetnom vremenu, odnosno dva sata unaprijed u odnosu na vrijeme u Greenwichu, pišu njemački mediji do kojih su neslužbeno procurili rezultati. Također, navodno je golema većina odgovora, čak 3 milijuna, došla iz Njemačke

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo