testiranje sustava / Facebook testira novi alat na Messengeru: Evo što bi po novom trebalo zaštititi korisnike

Image
Foto: Thinkstock

Ideja je osigurati da poruke ne dolaze od drugih, nego od osobe s kojom razgovarate

11.7.2018.
12:09
Thinkstock
VOYO logo

Nakon što se WhatsApp na svojstven način pozabavio problemom lažnih vijesti, u sličnu borbu se uključio Facebook. Naime, ova društvena mreža trenutno testira sustav koji će korisnicima reći jesu li poruke od onoga za koga misle da jesu, a sam Facebook je potvrdio provođenje testova za takav alat, javlja Motherboard.

Kako se ističe, ideja je osigurati da poruke ne dolaze od drugih, nego od osobe s kojom razgovarate. Ako primite poruku na Messengeru, osobito od nekoga s kim do sada niste razgovarali, možda ćete primijetiti upozorenje koje će vas obavijestiti je li račun nedavno izrađen, upotrebljava li osoba Messenger bez povezanog Facebook računa, zemlju u kojoj je telefonski broj osobe registriran (na temelju kôda države) i ima li račun sličan naziv stvarnom Messenger kontaktu ili Facebook prijatelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motherboard je objavio snimku zaslona multimedijalnog umjetnika Erina Gallaghera koja prikazuje poruku korisnika prijavljenog s ruskog broja. Upozorenje također pokazuje da je račun nedavno izrađen i da je broj različit od onog na računu za koji se lažno predstavlja.

Glasnogovornik Facebooka izjavio je za Engadget da su ti testovi dio stalnih napora tvrtke da iskorijeni lažna predstavljanja i prijevare putem Messengera, kao i da olakša prijenos pravih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskušavamo novu značajku koja ljudima pruža više konteksta i upozorava na ljude s kojima se korisnici nisu prethodno povezali na Messengeru", napisao je glasnogovornik. "Ovakvo će im upozorenje omogućiti da donesu informirane odluke o tome žele li ili ne žele razgovarati s tom osobom", piše Engadget.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo